A karamellás tej elkészítése rendkívül egyszerű. Ehhez a cukrot közepesen erős hőfokon elkezdjük karamellizálni. Amikor a cukor kezd megolvadni, lejjebb vesszük a hőfokot, nehogy megégjen. Nem kell kevergetni, mert azzal csak azt érjük el, hogy a cukor rátapad a fakanálra. Közben egy gyorsforralóban a tejet felforraljuk. Amikor a cukor arany színűre karamellizálódott, lehúzzuk a tűzhelyről és óvatosan hozzáöntjük a tejet. Vigyázzunk, mert vulkánkitöréshez hasonló jelenségekre lehet számítani. :) Na jó, azért nem olyan veszélyes, de mindenképp legyünk óvatosak. Amikor hozzáadtuk a cukorhoz a tejet, visszatesszük a tűzhelyre és egy habverővel kevergetve, közepes hőfokon 1 percig főzzük a keveréket, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Akár forrón, de hidegen is kiváló ital.

- Elkészítési idő: 5 perc