Street Kitchen

Atökéleteseperlevesésepresgyümölcsrizs

A tökéletes eperleves és epres gyümölcsrizs

Hozzávalók
4 dl
tejszín
Epres gyümölcsrizs
150 g
eper
100 g
kerek szemű rizs
2 dl
tej
2 dl
hideg habtejszín
6 ek
cukor a karamellizáláshoz
2 ek
cukor
1 ek
porcukor
1 csipet
0.5 db
vaníliarúd vagy 1 ek vaníliakivonat
Nyári eperleves
1 kg
eper
1 dl
gyümölcsös fehérbor (pl. rizling)
2 ek
citromlé
1 ek
porcukor
1 ek
akácméz
1 - 2 ek
tejföl
1
bodzavirág
pár szem eper és bodzavirág a díszítéshez

Elkészítés

Epres gyümölcsrizs

Egy lábasban felforraljuk a tejet, tejszín és sót, majd hozzáadjuk a rizst, a vaníliakivonatot és a cukrot. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. fél órán keresztül főzzük, majd teljesen lehűtjük és ha kihűlt, több részletben hozzákeverjük a porcukorral felvert tejszínhabot. Az epret falatnyi darabokra felvágjuk és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. Souffle formákba kanalazzuk, a tetejére eperkarikákat teszünk, megszórjuk cukorral, majd karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.

Nyári eperleves

Az epret robotgépben vagy krumplinyomóval összetörjük és belerázunk a bodzavirágport, vágunk bele pár virágot is, belefacsarjuk a citromlét, hozzáadjuk a porcukrot és alaposan összekeverjük. Amennyiben túl darabosnak gondoljuk, egy villa segítségével szétnyomkodjuk a eperdarabokat. Beleteszünk egy kis mézet és bort. Alaposan kihűtjük végül tejföllel, bodzavirággal és mentával tálaljuk.

Ha nem lenne elég az eperből, akkor csekkoljátok a tökéletes eperlekvár receptjét és a zseniális epres túrógombócról sem szabad megfeledkezni. Éljen az eperszezon!

www.streetkitchen.hu

A szezon sztárja kétségkívül az eper, ezért most két nagyon epres receptet mutatunk nektek. Lesz egy epres gyümölcsrizses créme brulée, de egy nem szokványos eperlevest is megosztunk veletek.

Hozzávalók

1
4 dl
tejszín
Epres gyümölcsrizs
150 g
eper
100 g
kerek szemű rizs
2 dl
tej
2 dl
hideg habtejszín
6 ek
cukor a karamellizáláshoz
2 ek
cukor
1 ek
porcukor
1 csipet
0.5 db
vaníliarúd vagy 1 ek vaníliakivonat
Nyári eperleves
1 kg
eper
1 dl
gyümölcsös fehérbor (pl. rizling)
2 ek
citromlé
1 ek
porcukor
1 ek
akácméz
1 - 2 ek
tejföl
1
bodzavirág
pár szem eper és bodzavirág a díszítéshez

Epres gyümölcsrizs

Egy lábasban felforraljuk a tejet, tejszín és sót, majd hozzáadjuk a rizst, a vaníliakivonatot és a cukrot. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. fél órán keresztül főzzük, majd teljesen lehűtjük és ha kihűlt, több részletben hozzákeverjük a porcukorral felvert tejszínhabot. Az epret falatnyi darabokra felvágjuk és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. Souffle formákba kanalazzuk, a tetejére eperkarikákat teszünk, megszórjuk cukorral, majd karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.

Nyári eperleves

Az epret robotgépben vagy krumplinyomóval összetörjük és belerázunk a bodzavirágport, vágunk bele pár virágot is, belefacsarjuk a citromlét, hozzáadjuk a porcukrot és alaposan összekeverjük. Amennyiben túl darabosnak gondoljuk, egy villa segítségével szétnyomkodjuk a eperdarabokat. Beleteszünk egy kis mézet és bort. Alaposan kihűtjük végül tejföllel, bodzavirággal és mentával tálaljuk.

Ha nem lenne elég az eperből, akkor csekkoljátok a tökéletes eperlekvár receptjét és a zseniális epres túrógombócról sem szabad megfeledkezni. Éljen az eperszezon!

Ha tetszett a tökéletes eperleves és epres gyümölcsrizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept