A medvehagymás pogácsa az egyik kedvencünk a medvehagymaszezonban. Nem árt vele vigyázni, mert elég durván eteti magát. Pillanatok alatt el tud fogyni, így érdemes rögtön két adagot sütni.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojásokkal, a tejföllel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és az egészet összekeverjük. A medvehagymát felaprítjuk, ha nagyon vastag a szára vége, azt levágjuk. Hozzákeverjük a tésztához, majd 10 percen keresztül dagasztjuk.

Nedves konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük. Alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk 2,5 centi vastagságúra. A tojást elkeverjük a tejjel, megkenjük a kinyújtott tésztát, és éles késsel 3-4 mm mélyen beirdaljuk, és lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a pogácsákat.
180 fokra előmelegített sütőben, 18 perc alatt készre sütjük őket.
