Brutális kaják

Airfryerbensültkacsacombkéksajtfelfújttal

Air fryerben sült kacsacomb kéksajtfelfújttal

Hozzávalók
A kacsacombhoz
2 db
kacsacomb
0.5 tk
egész rózsabors
0.5 tk
egész fekete bors
1 db
csillagánizs
A kéksajtfelfújthoz
50 g
vaj + a formákhoz
40 g
finomliszt + a formákhoz
300 ml
meleg tej
1 csipet
frissen reszelt szerecsendió
50 g
kéksajt
50 g
fehér cheddar
3 db
tojás
A kelkáposzta-gremolatához
4 levél
kelkáposzta
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
narancs
4 ek
olívaolaj
0.5 db
gránátalma magjai

Elkészítés

A kacsacombokat kettébontjuk, kissé bevágjuk a csontnál, hogy az air fryerben biztosan elkészüljenek, és beirdaljuk a bőrüket. Egy mozsárban összetörjük a kétféle borsot és a csillagánizst. Mehet a fűszerkeverékből bőségesen a kacsacomb húsos felére, sózzuk, aztán a 150 fokos air fryerbe tesszük 40-50 percre. A pontos sütési idő nagyon gépfüggő, muszáj mindenkinek kikísérletezni a sajátjával. :D 

A kéksajtfelfújthoz elsőnek egy besamelt készítünk. A vajat felolvasztjuk egy gyorsforralóban, aztán mehet hozzá a liszt. Habzásig melegítjük, majd hozzáöntjük a langyos tejet, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Fűszerezzük a masszát szerecsendióval, sóval, borssal  és mehet hozzá a kéksajt, valamint a reszelt cheddar. Félretesszük hűlni, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját is. A fehérjéket kemény habbá verjük és beleforgatjuk a sajtos masszába, majd kivajazott, kilisztezett szufléformákba töltjük, de csak a formák ¾-éig. Egy kevés vizet öntünk az air fryer kosarába, beletesszük a szufléformákat, és mehetnek a 160 fokra előmelegített air fryerbe 25-30 percre.

A gremolatához nagyon apróra vágjuk a kelkáposztaleveleket. Egy tálba rakjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, sót, borsot és a reszelt fokhagymát. Beletesszük a gránátalmamagokat, és egy alapos összeforgatás után mehet a hűtőbe.

Tálalás

Tálalás előtt a kacsacombokat még 5 percre visszatesszük az air fryerbe, majd a kéksajtfelfújttal és a gremolatával tálaljuk.

air-fryerben-sult-kacsacomb (1)
Air fryerben sült kacsacomb kéksajtfelfújttal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 90 perc 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egyáltalán nem szokványos air fryerben elkészíteni a kacsacombot, de ne féljetek tőle! Igaz, teljesen másféle végeredményt ad, de így is nagyon extra, főleg ezzel a két körettel.

Hozzávalók

2 főre
A kacsacombhoz
2 db
kacsacomb
0.5 tk
egész rózsabors
0.5 tk
egész fekete bors
1 db
csillagánizs
A kéksajtfelfújthoz
50 g
vaj + a formákhoz
40 g
finomliszt + a formákhoz
300 ml
meleg tej
1 csipet
frissen reszelt szerecsendió
50 g
kéksajt
50 g
fehér cheddar
3 db
tojás
A kelkáposzta-gremolatához
4 levél
kelkáposzta
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
narancs
4 ek
olívaolaj
0.5 db
gránátalma magjai

A kacsacombokat kettébontjuk, kissé bevágjuk a csontnál, hogy az air fryerben biztosan elkészüljenek, és beirdaljuk a bőrüket. Egy mozsárban összetörjük a kétféle borsot és a csillagánizst. Mehet a fűszerkeverékből bőségesen a kacsacomb húsos felére, sózzuk, aztán a 150 fokos air fryerbe tesszük 40-50 percre. A pontos sütési idő nagyon gépfüggő, muszáj mindenkinek kikísérletezni a sajátjával. :D 

A kéksajtfelfújthoz elsőnek egy besamelt készítünk. A vajat felolvasztjuk egy gyorsforralóban, aztán mehet hozzá a liszt. Habzásig melegítjük, majd hozzáöntjük a langyos tejet, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Fűszerezzük a masszát szerecsendióval, sóval, borssal  és mehet hozzá a kéksajt, valamint a reszelt cheddar. Félretesszük hűlni, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját is. A fehérjéket kemény habbá verjük és beleforgatjuk a sajtos masszába, majd kivajazott, kilisztezett szufléformákba töltjük, de csak a formák ¾-éig. Egy kevés vizet öntünk az air fryer kosarába, beletesszük a szufléformákat, és mehetnek a 160 fokra előmelegített air fryerbe 25-30 percre.

A gremolatához nagyon apróra vágjuk a kelkáposztaleveleket. Egy tálba rakjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, sót, borsot és a reszelt fokhagymát. Beletesszük a gránátalmamagokat, és egy alapos összeforgatás után mehet a hűtőbe.

Tálalás

Tálalás előtt a kacsacombokat még 5 percre visszatesszük az air fryerbe, majd a kéksajtfelfújttal és a gremolatával tálaljuk.

air-fryerben-sult-kacsacomb (1)
Air fryerben sült kacsacomb kéksajtfelfújttal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 90 perc 

Ha tetszett az Air fryerben sült kacsacomb kéksajtfelfújttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept