A tésztát beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Ha erre nincs lehetőség, akkor a csapból folyó legforróbb vízbe áztatjuk be 1 órára főzés előtt.
A szalonnát felcsíkozzuk, egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben, az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, mehet hozzá a szeletelt fokhagyma és a tejszín. Sózzuk, borsozzuk, és ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt pecorinót.
Beletesszük az áztatott, majd leszűrt rizstésztát, és a kisütött szalonna nagy részét.
Tálaláskor megszórjuk a maradék szalonnával, és reszelünk a tetejére még egy kis pecorinót.
Alfredo-füstöltszalonnával
Egy klasszik Alfredo már önmagában is krémes kényeztetés, de ha még megküldöd egy adag ropogós szalonnával… na, akkor kezdődik az igazi buli! Ez a verzió rizstésztával készül, gyors, laktató, és simán felkerül a „kedvenc hétköznapi vacsorák” toplistára.
Krémes Alfredo-szósz, ropogós szalonnával és extraként rizstésztával, amit előáztatva dobunk a szószba, így lesz gyors, különleges és brutál ízes ez a fogás.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A tésztát beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Ha erre nincs lehetőség, akkor a csapból folyó legforróbb vízbe áztatjuk be 1 órára főzés előtt.
A szalonnát felcsíkozzuk, egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben, az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, mehet hozzá a szeletelt fokhagyma és a tejszín. Sózzuk, borsozzuk, és ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt pecorinót.
Beletesszük az áztatott, majd leszűrt rizstésztát, és a kisütött szalonna nagy részét.
Tálaláskor megszórjuk a maradék szalonnával, és reszelünk a tetejére még egy kis pecorinót.

Ha tetszett ez az Alfredo - füstölt szalonnával, akkor ezeket a krémes tésztákat is imádni fogod:
Ha tetszett az alfredo - füstölt szalonnával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!