Tészták

Alfredo-füstöltszalonnával

Alfredo - füstölt szalonnával
Alfredo - füstölt szalonnával

Hozzávalók
250 g
széles metélt rizstészta
200 g
kenyérszalonna
2 ek
olívaolaj
60 g
vaj
6 gerezd
fokhagyma
300 ml
tejszín
bors
60 g
pecorino sajt
A tálaláshoz
20 g
pecorino

Elkészítés
  1. A tésztát beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Ha erre nincs lehetőség, akkor a csapból folyó legforróbb vízbe áztatjuk be 1 órára főzés előtt. 

  2. A szalonnát felcsíkozzuk, egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd félretesszük. 

  3. Ugyanebben a serpenyőben, az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, mehet hozzá a szeletelt fokhagyma és a tejszín. Sózzuk, borsozzuk, és ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt pecorinót.

  4. Beletesszük az áztatott, majd leszűrt rizstésztát, és a kisütött szalonna nagy részét.

  5. Tálaláskor megszórjuk a maradék szalonnával, és reszelünk a tetejére még egy kis pecorinót.

www.streetkitchen.hu

Egy klasszik Alfredo már önmagában is krémes kényeztetés, de ha még megküldöd egy adag ropogós szalonnával… na, akkor kezdődik az igazi buli! Ez a verzió rizstésztával készül, gyors, laktató, és simán felkerül a „kedvenc hétköznapi vacsorák” toplistára.

Krémes Alfredo-szósz, ropogós szalonnával és extraként rizstésztával, amit előáztatva dobunk a szószba, így lesz gyors, különleges és brutál ízes ez a fogás.

Hozzávalók

4 főre
250 g
széles metélt rizstészta
200 g
kenyérszalonna
2 ek
olívaolaj
60 g
vaj
6 gerezd
fokhagyma
300 ml
tejszín
bors
60 g
pecorino sajt
A tálaláshoz
20 g
pecorino

Elkészítés

  1. A tésztát beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Ha erre nincs lehetőség, akkor a csapból folyó legforróbb vízbe áztatjuk be 1 órára főzés előtt. 

  2. A szalonnát felcsíkozzuk, egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd félretesszük. 

  3. Ugyanebben a serpenyőben, az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, mehet hozzá a szeletelt fokhagyma és a tejszín. Sózzuk, borsozzuk, és ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt pecorinót.

  4. Beletesszük az áztatott, majd leszűrt rizstésztát, és a kisütött szalonna nagy részét.

  5. Tálaláskor megszórjuk a maradék szalonnával, és reszelünk a tetejére még egy kis pecorinót.

Ha tetszett az alfredo - füstölt szalonnával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése