A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Az almákat héjában, maggal együtt hagyjuk. Egy tepsiben összeforgatjuk a sütőtököt a mézzel és 2 ek olívaolajjal, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel, mellérakjuk az almákat is, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a sütőtök megpuhul és az alma karamellizálódik.
Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát szeleteljük, a chilit felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk a maradék olívaolajat, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a chilit.
A sütőtököt és a sült almát a lábasba tesszük, az almáról lehúzzuk a héjat és eltávolítjuk a magokat, majd botmixerrel, az alaplével együtt selymesre pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, 10 percig közepes lángon forraljuk, majd mehet hozzá a narancs leve is.
A füstöltpaprika-olajhoz az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a füstölt paprikát, majd lehűtjük.
Tálaláskor a leves tetejét meglocsoljuk a füstöltpaprika-olajjal, megszórjuk pirított tökmaggal, és ízlés szerint chiliolajjal is kiegészíthetjük.
Almás-chilissütőtökkrémleves

Ha az ősznek lenne illata, ez lenne az. Méz, sült alma, narancs és egy pici chili, ami csak annyira csíp, hogy mosolyogva kanalazzunk tovább.
A selymes textúráért botmixerrel dolgozzunk, és ne spóroljunk a füstöltpaprika-olajjal sem, mert az adja meg a karakterét. Kezdőként is bátran belevághatsz, a sütés és pürésítés mellett nem sok dolgod lesz vele. :) Ezeket kell beszerezned:
Hozzávalók
A füstöltpaprika-olajhoz
A tálaláshoz
Elkészítés
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Az almákat héjában, maggal együtt hagyjuk. Egy tepsiben összeforgatjuk a sütőtököt a mézzel és 2 ek olívaolajjal, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel, mellérakjuk az almákat is, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a sütőtök megpuhul és az alma karamellizálódik.
Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát szeleteljük, a chilit felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk a maradék olívaolajat, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a chilit.
A sütőtököt és a sült almát a lábasba tesszük, az almáról lehúzzuk a héjat és eltávolítjuk a magokat, majd botmixerrel, az alaplével együtt selymesre pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, 10 percig közepes lángon forraljuk, majd mehet hozzá a narancs leve is.
A füstöltpaprika-olajhoz az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a füstölt paprikát, majd lehűtjük.
Tálaláskor a leves tetejét meglocsoljuk a füstöltpaprika-olajjal, megszórjuk pirított tökmaggal, és ízlés szerint chiliolajjal is kiegészíthetjük.

Tálalhatod előételként egy ünnepi vacsora részeként, vagy akár önállóan egy ropogós magvas kenyérrel.
Ha bejött ez a selymes, fűszeres vonal, ezek a receptek is garantáltan a kedvenceid lesznek:
Ha tetszett az almás-chilis sütőtökkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



