Krémlevesek

Almás-chilissütőtökkrémleves

Almás-chilis sütőtökkrémleves
almas-chilis-sutotokkremleves

Hozzávalók
800 g
sütőtök
2 db
alma
2 ek
méz
4 ek
olívaolaj
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
friss piros chili
700 ml
zöldségalaplé
200 ml
tejszín
1 db
narancs leve
A füstöltpaprika-olajhoz
3 ek
olívaolaj
1 tk
füstölt paprika
A tálaláshoz
pirított tökmag

Elkészítés
  1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Az almákat héjában, maggal együtt hagyjuk. Egy tepsiben összeforgatjuk a sütőtököt a mézzel és 2 ek olívaolajjal, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel, mellérakjuk az almákat is, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a sütőtök megpuhul és az alma karamellizálódik.

  2. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát szeleteljük, a chilit felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk a maradék olívaolajat, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a chilit.

  3. A sütőtököt és a sült almát a lábasba tesszük, az almáról lehúzzuk a héjat és eltávolítjuk a magokat, majd botmixerrel, az alaplével együtt selymesre pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, 10 percig közepes lángon forraljuk, majd mehet hozzá a narancs leve is.

  4. A füstöltpaprika-olajhoz az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a füstölt paprikát, majd lehűtjük.

  5. Tálaláskor a leves tetejét meglocsoljuk a füstöltpaprika-olajjal, megszórjuk pirított tökmaggal, és ízlés szerint chiliolajjal is kiegészíthetjük.

www.streetkitchen.hu

A Sütőtökös receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha az ősznek lenne illata, ez lenne az. Méz, sült alma, narancs és egy pici chili, ami csak annyira csíp, hogy mosolyogva kanalazzunk tovább.

A selymes textúráért botmixerrel dolgozzunk, és ne spóroljunk a füstöltpaprika-olajjal sem, mert az adja meg a karakterét. Kezdőként is bátran belevághatsz, a sütés és pürésítés mellett nem sok dolgod lesz vele. :) Ezeket kell beszerezned:

Hozzávalók

4 fő részére
800 g
sütőtök
2 db
alma
2 ek
méz
4 ek
olívaolaj
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
friss piros chili
700 ml
zöldségalaplé
200 ml
tejszín
1 db
narancs leve
A füstöltpaprika-olajhoz
3 ek
olívaolaj
1 tk
füstölt paprika
A tálaláshoz
pirított tökmag

Elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Az almákat héjában, maggal együtt hagyjuk. Egy tepsiben összeforgatjuk a sütőtököt a mézzel és 2 ek olívaolajjal, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel, mellérakjuk az almákat is, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a sütőtök megpuhul és az alma karamellizálódik.

  2. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát szeleteljük, a chilit felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk a maradék olívaolajat, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a chilit.

  3. A sütőtököt és a sült almát a lábasba tesszük, az almáról lehúzzuk a héjat és eltávolítjuk a magokat, majd botmixerrel, az alaplével együtt selymesre pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, 10 percig közepes lángon forraljuk, majd mehet hozzá a narancs leve is.

  4. A füstöltpaprika-olajhoz az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a füstölt paprikát, majd lehűtjük.

  5. Tálaláskor a leves tetejét meglocsoljuk a füstöltpaprika-olajjal, megszórjuk pirított tökmaggal, és ízlés szerint chiliolajjal is kiegészíthetjük.

Ha tetszett az almás-chilis sütőtökkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése