A csirkeszárnyakat elvágjuk az ízületnél. Ha a szárnyvég rajta van, azt levágjuk - szuper alaplevet tudunk belőle főzni, de a következő adag húslevesbe is belefőzheted, hiszen csak tartalmasabb lesz tőle.
A fűszereket összekeverjük. A szárnyakat előszőr összeforgatjuk az olajjal, majd a fűszerekkel, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre.
Amíg sül, elkészítjük a szószt. A meghámozott almákat 1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy gyorsforralóba rakjuk a többi hozzávalóval együtt. Közepes lángon 15 percig főzzük, majd leturmixoljuk.
Mikor lejárt a csirkeszárnyak ideje, kivesszük őket a sütőből, egy nagy tálba borítjuk, ráöntjük a szószt, ráteszünk egy fedőt vagy tepsit, és a tálat rázogatva összeforgatjuk.
Visszaborítjuk a tepsire, és a már 200 fokosra melegített sütőben további 20 percig sütjük.
Nasinak magában is fullos, de ha szeretnéd, egy kis hasábbal még megextrázhatod, a lényeg, hogy jó sok szalvétát készíts be hozzá, mert ezt bizony kézzel kell enni!
Almás-juharsziruposcsirkeszárnyak
Az egyik legjobb otthoni filmnézős kaja a csirkeszárny! Csak arra figyelj, hogy jól válassz filmet, mielőtt nekiállsz enni, mert juharszirupos szósztól ragacsos kézzel nem túl jó a távirányítót nyomkodni.
Tojásmentes
A 2025-ös őszi Street Kitchen magazinban ismét odatettük magunkat: tele van laktató, kreatív és borzongatóan finom receptekkel. Ezek közül nagy kedvenceink az almás-juharszirupos csirkeszárnyak: ragacsos, édes-sós, pikáns szószba forgatott ropogós csirkefalatok, amik simán lenyomnak bármilyen házimozi-menüt. És igen, ez az a fogás, amit kézzel kell enni – élvezet minden falat!
Hozzávalók
A szószhoz
Elkészítés
A csirkeszárnyakat elvágjuk az ízületnél. Ha a szárnyvég rajta van, azt levágjuk - szuper alaplevet tudunk belőle főzni, de a következő adag húslevesbe is belefőzheted, hiszen csak tartalmasabb lesz tőle.
A fűszereket összekeverjük. A szárnyakat előszőr összeforgatjuk az olajjal, majd a fűszerekkel, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre.
Amíg sül, elkészítjük a szószt. A meghámozott almákat 1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy gyorsforralóba rakjuk a többi hozzávalóval együtt. Közepes lángon 15 percig főzzük, majd leturmixoljuk.
Mikor lejárt a csirkeszárnyak ideje, kivesszük őket a sütőből, egy nagy tálba borítjuk, ráöntjük a szószt, ráteszünk egy fedőt vagy tepsit, és a tálat rázogatva összeforgatjuk.
Visszaborítjuk a tepsire, és a már 200 fokosra melegített sütőben további 20 percig sütjük.
Nasinak magában is fullos, de ha szeretnéd, egy kis hasábbal még megextrázhatod, a lényeg, hogy jó sok szalvétát készíts be hozzá, mert ezt bizony kézzel kell enni!

Ha egyszer kipróbálod ezt a ragacsos, fűszeres, karamellesen gyümölcsös szószban sült szárnyat, többé nem lesz kérdés, mit dobj össze egy gyors, de extra vacsorához. Ráadásul tökéletes vendégváró is – csak legyen elég szalvéta kéznél! :)
Ha valami klassz köretet is dobnál mellé, mutatunk pár ütős receptet, ami jól passzol a szárnyak mellé:
Ha tetszett az Almás-juharszirupos csirkeszárnyak receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!