A krémleves-állag és maga a zeller is megosztó tud lenni, de mi mindenképp azt javasoljuk, hogy mindenki próbálja ki így, mert 10 pontos ízélményben lesz része. Elkészíteni sem lesz nagyon bonyolult, ígérjük: a megtisztított zellert 2-3 cm-es darabokra vágjuk, egy tepsire rakjuk, és összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal. Mellétesszük a megtisztított, elfelezett almát, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük. Ezután mellérakjuk a diót, és további 10 percet sütjük. Az alma teljesen szét fog sülni, ne ijedjetek meg, így is megfelelő lesz. Végül az egészet kiszedjük, a dióból félrerakunk pár szemet a tálaláshoz.
A 4-5 kisebb zsályalevelet megpirítjuk 1 evőkanál olajon – abban a lábasban, amiben a levest fogjuk megfőzni –, majd kiszedjük és félretesszük. Ezután belerakunk a lábasba még egy evőkanál olajat, illetve a vajat, ezen üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd rádobjuk az apróra vágott maradék zsályát. Sózzuk, borsozzuk, kicsit lepirítjuk, majd belerakjuk a sült zellert és az almát, felöntjük az alaplével, és 15-20 percet főzzük.
Végül hozzáadjuk a diót és a kecskesajtot is, és az egészet leturmixoljuk krémesre. Ezután egy kevés ecettel ízesítjük, majd a dióval és a pirított zsályalevéllel tálaljuk.
