A salátához először a burgonyát sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, különben szét fog esni.
Amíg fő a burgonyánk, addig a lila hagymát félfőre vágjuk, az újhagymát pedig vékonyan felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük (ebben fogjuk befejezni a salátát, úgyhogy ügyeljünk a megfelelő méret választására). Mehet rá az ecet és a só.
A marinádhoz az alaplevet felmelegítjük, és minden hozzávalót belekeverünk, a citromnak a héját is belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk.
A megfőtt burgonyákat, amennyire tudjuk, még melegen meghámozzuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk.
Hozzárakjuk a hagymához és felöntjük a forró marináddal.
Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és szintén 2 cm-es kockákra vágjuk, majd óvatosan a burgonyához keverjük.
Mielőtt nekiesnénk, jól hűtsük ki a salátát. Tálalás előtt aprított snidlinggel szórjuk meg a tetejét.
Almáskrumplisaláta
Az almás krumplisaláta egy igazi savas, tárkonyos ízbomba! Személy szerint bármikor meg tudom enni, hidegben-melegben, köretként vagy magában.
A krumplisaláta sokféleképp készülhet, de ha valami igazán frissítőre és karakteresre vágysz, itt ez az almás krumplisaláta tárkonnyal! A savanykás alma, a pikáns lila hagyma és az aromás marinád együttese minden falatnál robbantja az ízeket – legyen akár köret vagy egy könnyed főfogás.
Hozzávalók
A marinádhoz
A tálaláshoz
Elkészítés
A salátához először a burgonyát sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, különben szét fog esni.
Amíg fő a burgonyánk, addig a lila hagymát félfőre vágjuk, az újhagymát pedig vékonyan felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük (ebben fogjuk befejezni a salátát, úgyhogy ügyeljünk a megfelelő méret választására). Mehet rá az ecet és a só.
A marinádhoz az alaplevet felmelegítjük, és minden hozzávalót belekeverünk, a citromnak a héját is belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk.
A megfőtt burgonyákat, amennyire tudjuk, még melegen meghámozzuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk.
Hozzárakjuk a hagymához és felöntjük a forró marináddal.
Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és szintén 2 cm-es kockákra vágjuk, majd óvatosan a burgonyához keverjük.
Mielőtt nekiesnénk, jól hűtsük ki a salátát. Tálalás előtt aprított snidlinggel szórjuk meg a tetejét.

Ez a saláta egyszerre hozza a nosztalgikus hangulatot és a friss, tavaszias lendületet. Pár óra hűtés után csak még jobban összeérnek benne az ízek, szóval akár előre is elkészítheted – és már tálalhatod is hidegen, frissen, snidlinggel megszórva!
További izgalmas verziók, ha az almás krumplisaláta bejött:
Ha tetszett az Almás krumplisaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!