Krumplis ételek

Almáskrumplisaláta

Almás krumplisaláta
almas-krumplisalata

Hozzávalók
500 g
burgonya
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 szál
újhagyma
1 ek
almaecet
1 csipet
1 db
savanykás alma
A marinádhoz
500 ml
zöldségalaplé
bors
1 ek
cukor
1 ek
méz
2 ek
tárkony
2 ek
tökmagolaj
(vagy olívaolaj)
1 db
citrom
A tálaláshoz
½ csokor snidling

Elkészítés
  1. A salátához először a burgonyát sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, különben szét fog esni.

  2. Amíg fő a burgonyánk, addig a lila hagymát félfőre vágjuk, az újhagymát pedig vékonyan felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük (ebben fogjuk befejezni a salátát, úgyhogy ügyeljünk a megfelelő méret választására). Mehet rá az ecet és a só.

  3. A marinádhoz az alaplevet felmelegítjük, és minden hozzávalót belekeverünk, a citromnak a héját is belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk.

  4. A megfőtt burgonyákat, amennyire tudjuk, még melegen meghámozzuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk.

  5. Hozzárakjuk a hagymához és felöntjük a forró marináddal.

  6. Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és szintén 2 cm-es kockákra vágjuk, majd óvatosan a burgonyához keverjük.

  7. Mielőtt nekiesnénk, jól hűtsük ki a salátát. Tálalás előtt aprított snidlinggel szórjuk meg a tetejét.

www.streetkitchen.hu

Az almás krumplisaláta egy igazi savas, tárkonyos ízbomba! Személy szerint bármikor meg tudom enni, hidegben-melegben, köretként vagy magában.

A krumplisaláta sokféleképp készülhet, de ha valami igazán frissítőre és karakteresre vágysz, itt ez az almás krumplisaláta tárkonnyal! A savanykás alma, a pikáns lila hagyma és az aromás marinád együttese minden falatnál robbantja az ízeket – legyen akár köret vagy egy könnyed főfogás.

Hozzávalók

1 főre
500 g
burgonya
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 szál
újhagyma
1 ek
almaecet
1 csipet
1 db
savanykás alma
A marinádhoz
500 ml
zöldségalaplé
bors
1 ek
cukor
1 ek
méz
2 ek
tárkony
2 ek
tökmagolaj
(vagy olívaolaj)
1 db
citrom
A tálaláshoz
½ csokor snidling

Elkészítés

  1. A salátához először a burgonyát sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, különben szét fog esni.

  2. Amíg fő a burgonyánk, addig a lila hagymát félfőre vágjuk, az újhagymát pedig vékonyan felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük (ebben fogjuk befejezni a salátát, úgyhogy ügyeljünk a megfelelő méret választására). Mehet rá az ecet és a só.

  3. A marinádhoz az alaplevet felmelegítjük, és minden hozzávalót belekeverünk, a citromnak a héját is belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk.

  4. A megfőtt burgonyákat, amennyire tudjuk, még melegen meghámozzuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk.

  5. Hozzárakjuk a hagymához és felöntjük a forró marináddal.

  6. Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és szintén 2 cm-es kockákra vágjuk, majd óvatosan a burgonyához keverjük.

  7. Mielőtt nekiesnénk, jól hűtsük ki a salátát. Tálalás előtt aprított snidlinggel szórjuk meg a tetejét.

almas-krumplisalata
Almás krumplisaláta (Fotó: Street Kitchen)

Ez a saláta egyszerre hozza a nosztalgikus hangulatot és a friss, tavaszias lendületet. Pár óra hűtés után csak még jobban összeérnek benne az ízek, szóval akár előre is elkészítheted – és már tálalhatod is hidegen, frissen, snidlinggel megszórva!

További izgalmas verziók, ha az almás krumplisaláta bejött:

Majonézes krumplisaláta

Amerikai krumplisaláta

Újhagymás krumplisaláta

Ha tetszett az Almás krumplisaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept