Fantasztikus desszertek

Almásmuffin

Almás muffin

Hozzávalók
215 g
alma
50 g
porcukor
1 tk
őrölt fahéj
250 g
finomliszt
100 g
barna cukor
7 g
sütőpor
1 csipet
100 ml
étolaj
120 ml
tej
2 db
tojás
1 tk
vaníliaaroma

Elkészítés

Az almás muffin elkészítéséhez az almát megpucoljuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk és megszórjuk a porcukorral és fahéjjal. 5-6 perc múlva leöntjük róla a levet, amit eresztett.

A lisztet, a barna cukrot, a sütőport és a sót elkeverjük egy keverőtálban, egy másikban pedig az olajat, a tejet, a tojásokat és a vaníliaaromát is összedolgozzuk.

A száraz keveréket beleszitáljuk a tojásos-tejes mixbe, csomómentesre keverjük a muffintésztát, majd beleforgatjuk az almakockákat is. A tésztát muffinkapszlikkal bélelt sütőformába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre sütjük. 

Fapálcikával tudjuk ellenőrizni, hogy megsült-e a muffin. Ha beleszúrjuk a sütibe és tisztán jön ki, akkor a tészta teljesen átsült. Fogyasztás előtt minimum 15-20 percig pihentetjük a muffinokat.

almas-muffin
Almás muffin (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 22-25 perc
  • Pihentetés: 20 perc

Almának áll a világ! Ha te is bírod ezt a gyümölcsöt, akkor a következő recepteket is próbáld ki az almás muffin után!

Habos almás

Fűszeres almás galette

Mini almás pite nyalókák bolti tésztából

www.streetkitchen.hu

Az almát mindenhez is fel lehet használni, muffintésztába keverve pedig igazán bomba hatást ér el. Az almakockák még szaftosabbá teszik az eleve pihepuha tésztát. Tökéletes opció minden alkalomra!

Hozzávalók

12 darab muffinhoz
215 g
alma
50 g
porcukor
1 tk
őrölt fahéj
250 g
finomliszt
100 g
barna cukor
7 g
sütőpor
1 csipet
100 ml
étolaj
120 ml
tej
2 db
tojás
1 tk
vaníliaaroma

Az almás muffin elkészítéséhez az almát megpucoljuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk és megszórjuk a porcukorral és fahéjjal. 5-6 perc múlva leöntjük róla a levet, amit eresztett.

A lisztet, a barna cukrot, a sütőport és a sót elkeverjük egy keverőtálban, egy másikban pedig az olajat, a tejet, a tojásokat és a vaníliaaromát is összedolgozzuk.

A száraz keveréket beleszitáljuk a tojásos-tejes mixbe, csomómentesre keverjük a muffintésztát, majd beleforgatjuk az almakockákat is. A tésztát muffinkapszlikkal bélelt sütőformába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre sütjük. 

Fapálcikával tudjuk ellenőrizni, hogy megsült-e a muffin. Ha beleszúrjuk a sütibe és tisztán jön ki, akkor a tészta teljesen átsült. Fogyasztás előtt minimum 15-20 percig pihentetjük a muffinokat.

almas-muffin
Almás muffin (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 22-25 perc
  • Pihentetés: 20 perc

Almának áll a világ! Ha te is bírod ezt a gyümölcsöt, akkor a következő recepteket is próbáld ki az almás muffin után!

Habos almás

Fűszeres almás galette

Mini almás pite nyalókák bolti tésztából

Ha tetszett az Almás muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept