Az almás-narancsos süti elkészítésének első lépéseként az almákat vékony cikkekre vágjuk.
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és robotgéppel kihabosítjuk. Beletesszük a joghurtot, az olvasztott vajat és a narancslevet, majd egy habverővel alaposan kikeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a fűszereket és a sütőport, és csomómentesre keverjük.
Az almacikkek háromnegyedét belekeverjük a tésztába, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elegyengetjük, és a tetejére pakoljuk szép sorban a maradék almacikkeket.
Lefedjük alufóliával, amit kiszurkálunk villával, hogy távozni tudjon belőle a gőz, és a 175 fokra előmelegített sütőbe dobjuk. 50 percig sütjük letakarva, majd levesszük róla az alufóliát, és további 30 percig sütjük.
Kihűtjük az almás-narancsos sütit, és porcukorral megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 80 perc