A tésztát sós, forró vízben félkészre megfőzzük. A szószban fogjuk al dante-re befejezni. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük lepirítani a felkockázott szalonnát. 2-3 percig sütjük, rádobjuk a felszeletelt chilit, összepirítjuk és felöntjük a borral. Megvárjuk, hogy elpárologjon a nagy része. Beletesszük a felszeletelt fokhagymát, ráöntjük a kockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és bár a klasszikus receptben nincs oregánó, de egy csipetnyit abból is teszünk bele! Mindezt 5-6 perc alatt összerottyantjuk. Beledobjuk a félkészre főtt tésztát. 1-2 merőkanálnyi vizet rakunk a mártásba a tészta főzőlevéből és megszórjuk ízlés szerint rengeteg reszelt pecorino sajttal. Miután jól összeforrt a mártás a tésztával, akkor kész is. Reszelt sajttal tálaljuk.





