Mentes nasik

Amerikaiproteinpalacsintatúrókrémmel,málnamousse-szalésmálnapürével

Amerikai proteinpalacsinta túrókrémmel, málnamousse-szal és málnapürével

Hozzávalók
A díszítéshez
A málnamousse-hoz
175 g
málna
45 g
poreritrit
0.5 tk
vaníliaaroma
3 g
porzselatin
112 ml
habtejszín
25 g
mascarpone
1 db
citrom reszelt héja
A túrókrémhez
250 g
tehéntúró
1 db
citrom
1 db
narancs reszelt héja
50 g
poreritrit
2 ek
light görög joghurt
1 db
vaníliarúd kikapart magja
A málnapüréhez
350 g
málna
40 g
poreritrit
20 ml
víz
0.5 tk
chilipor
1 ek
keményítő
1 db
citrom
A palacsintához
150 g
zabpehelyliszt
3 tk
sütőpor
30 g
fehérjepor
3 db
tojás
120 ml
light görög joghurt
2 tk
vaníliaaroma
1 ek
poreritrit
2 ek
kókuszolaj
2 ek
liofilizált málna
8 - 10 szem
friss málna

Elkészítés

Első lépéseként a málnamousse tölteléket fogjuk elkészíteni az amerikai proteinpalacsintához. A málnát 30 g eritrittel és a vaníliaaromával kb. 5-8 percig főzzük, majd az egészet átpasszírozzuk egy szűrőn, hogy ne kerüljön a krémbe mag. A még forró málnapürében feloldjuk a zselatint és félrerakjuk, amíg kihűl. A hideg tejszínt habbá verjük a maradék eritrittel, hozzákeverjük a mascarponét, a citrom reszelt héját, majd a zselatinos málnapürét is. Miután alaposan elkevertük, egy habzsákba csillagvégű csövet rakunk, beletöltjük a málnamousse-t, és a hűtőbe dobjuk minimum 60 percre. 

Következő lépésként a túrókrémet készítjük el, amihez a túrót egy tálban kissé leturmixoljuk botmixerrel, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a narancs reszelt héját és a  többi hozzávalót is, alaposan kikeverjük, és ezt betöltjük ugyanúgy egy habzsákba, mint a mousse-t. Ez is mehet a hűtőbe pihenni.

A málnapüréhez a málnát és az eritritet felrakjuk egy gyorsforralóban főni a vízzel, 8-10 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a chiliport, a keményítőt és a citrom kifacsart levét és reszelt héját, majd leturmixoljuk és átszűrjük. Ezután egy konyhai szószadagoló tubusba töltjük, és tálalásig ez is mehet a hűtőbe.

A amerikai proteinpalacsinta elkészítése

A palacsintához a hozzávalókat a kókuszolaj kivételével alaposan kikeverjük, amíg egy csomómentes masszát kapunk, majd egy serpenyőben, közepes lángon felolvasztunk egy kevés kókuszolajat. Egy merőkanálnyit kiveszünk a palacsintatésztából, majd 1-2 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, és mikor elkezd buborékosodni a teteje, megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. 6-8 darab palacsinta fog kijönni ennyi tésztából. A kész palacsintákat is lehűtjük, hogy amikor a krémet beletöltjük, ne csússzon szét a tornyunk.

Jöhet az összeállítás: az alsó palacsintarétegre felváltva pöttyöket nyomunk a kétféle krémünkből, majd meglocsoljuk a málnapürével, erre mehet egy újabb palacsinta, ismét a krémek és a málnapüré, majd még egy palacsinta. A tetejét egy kevés krémmel és málnapürével díszítjük, megszórjuk liofilizált málnával, és friss málnát is rakunk rá.

protein-amerikai-palacsintak-malnas-turokremmel-cukormentes-málnapurevel-liofilizalt-malnaval
Amerikai proteinpalacsinta túrókrémmel, málnamousse-szal és málnapürével (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 80 perc
  • Hűtési idő: 60  perc

Itt van a málnaszezon! Ha te is odavagy ezért a gyümölcsért, akkor próbáld ki ezeket a recepteket is!

Kávés-málnás semifreddo

Protein „csokimousse” málnapürével és pirított mandulatörettel

Pisztáciás-málnás frangipane

www.streetkitchen.hu

Ezt a palacsintatornyot minden hétvégén el fogod készíteni, ha egyszer kipróbálod! Cukormentes, fehérjével felturbózott és nagyon málnás. Kicsit technikásabb, de higgyétek el, megéri!

pictogram

Cukormentes

Hozzávalók

2 főre
A díszítéshez
A málnamousse-hoz
175 g
málna
45 g
poreritrit
0.5 tk
vaníliaaroma
3 g
porzselatin
112 ml
habtejszín
25 g
mascarpone
1 db
citrom reszelt héja
A túrókrémhez
250 g
tehéntúró
1 db
citrom
1 db
narancs reszelt héja
50 g
poreritrit
2 ek
light görög joghurt
1 db
vaníliarúd kikapart magja
A málnapüréhez
350 g
málna
40 g
poreritrit
20 ml
víz
0.5 tk
chilipor
1 ek
keményítő
1 db
citrom
A palacsintához
150 g
zabpehelyliszt
3 tk
sütőpor
30 g
fehérjepor
3 db
tojás
120 ml
light görög joghurt
2 tk
vaníliaaroma
1 ek
poreritrit
2 ek
kókuszolaj
2 ek
liofilizált málna
8 - 10 szem
friss málna

Első lépéseként a málnamousse tölteléket fogjuk elkészíteni az amerikai proteinpalacsintához. A málnát 30 g eritrittel és a vaníliaaromával kb. 5-8 percig főzzük, majd az egészet átpasszírozzuk egy szűrőn, hogy ne kerüljön a krémbe mag. A még forró málnapürében feloldjuk a zselatint és félrerakjuk, amíg kihűl. A hideg tejszínt habbá verjük a maradék eritrittel, hozzákeverjük a mascarponét, a citrom reszelt héját, majd a zselatinos málnapürét is. Miután alaposan elkevertük, egy habzsákba csillagvégű csövet rakunk, beletöltjük a málnamousse-t, és a hűtőbe dobjuk minimum 60 percre. 

Következő lépésként a túrókrémet készítjük el, amihez a túrót egy tálban kissé leturmixoljuk botmixerrel, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a narancs reszelt héját és a  többi hozzávalót is, alaposan kikeverjük, és ezt betöltjük ugyanúgy egy habzsákba, mint a mousse-t. Ez is mehet a hűtőbe pihenni.

A málnapüréhez a málnát és az eritritet felrakjuk egy gyorsforralóban főni a vízzel, 8-10 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a chiliport, a keményítőt és a citrom kifacsart levét és reszelt héját, majd leturmixoljuk és átszűrjük. Ezután egy konyhai szószadagoló tubusba töltjük, és tálalásig ez is mehet a hűtőbe.

A amerikai proteinpalacsinta elkészítése

A palacsintához a hozzávalókat a kókuszolaj kivételével alaposan kikeverjük, amíg egy csomómentes masszát kapunk, majd egy serpenyőben, közepes lángon felolvasztunk egy kevés kókuszolajat. Egy merőkanálnyit kiveszünk a palacsintatésztából, majd 1-2 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, és mikor elkezd buborékosodni a teteje, megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. 6-8 darab palacsinta fog kijönni ennyi tésztából. A kész palacsintákat is lehűtjük, hogy amikor a krémet beletöltjük, ne csússzon szét a tornyunk.

Jöhet az összeállítás: az alsó palacsintarétegre felváltva pöttyöket nyomunk a kétféle krémünkből, majd meglocsoljuk a málnapürével, erre mehet egy újabb palacsinta, ismét a krémek és a málnapüré, majd még egy palacsinta. A tetejét egy kevés krémmel és málnapürével díszítjük, megszórjuk liofilizált málnával, és friss málnát is rakunk rá.

protein-amerikai-palacsintak-malnas-turokremmel-cukormentes-málnapurevel-liofilizalt-malnaval
Amerikai proteinpalacsinta túrókrémmel, málnamousse-szal és málnapürével (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 80 perc
  • Hűtési idő: 60  perc

Itt van a málnaszezon! Ha te is odavagy ezért a gyümölcsért, akkor próbáld ki ezeket a recepteket is!

Kávés-málnás semifreddo

Protein „csokimousse” málnapürével és pirított mandulatörettel

Pisztáciás-málnás frangipane

Ha tetszett az Amerikai proteinpalacsinta túrókrémmel, málnamousse-szal és málnapürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept