Az ananászos édes-savanyú sertés elkészítéséhez a karajt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt, a sót, a fehér borsot, a főzőbort és a tojást. Jól elkeverjük és 15 percig pácoljuk. Ez idő alatt a zöld és piros paprikát rombusz alakúra, az ananászt kockákra vágjuk.
Egy tálkában összekeverjük az édes-savanyú szósz hozzávalóit, majd ezt is félretesszük.
A pácolt karajt kicsit lecsöpögtetjük, majd bőven megszórjuk keményítővel, és egy wokban közepesen forró olajban, kb. 160 fokon 4-5 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy amikor beledobjuk a húst, akkor ne ragadjanak össze a darabok. Leszűrjük, és amikor kicsit lehűlt a hús, nagyon forró olajban még egyszer átsütjük 30 másodpercig, aranysárga színre. Ettől lesz igazán ropogós a végeredmény. Kivesszük, lecsepegtetjük és félretesszük egy későbbi folyamathoz.
A wokot megtisztítjuk, kevés olajat öntünk bele és hozzáadjuk az előkevert szószt. Megvárjuk, hogy kicsit besűrűsödjön a szószunk és karamellizálódjon a cukor, majd sorjában beleforgatjuk az ananászt, a paprikákat és végül az elősütött húst. Párszor átforgatjuk és készen is van az isteni finom ananászos édes-savanyú sertésünk.
Tálaláskor pirított szezámmaggal díszíthetjük.

- Elkészítési idő: 40 perc