Hirdetés

Anna tárkonyos pulykaragulevese

Hirdetés

Anna tárkonyos pulykaragulevese

Örök klasszikus a tárkonyos pulykaraguleves. Kétféle ember létezik, az egyik, aki simán belenyomna 3 kövér citromot, a másik pedig, aki hallani sem akar róla. Úgyhogy a citrom mennyiségéről tartsatok egy rövid közvéleménykutatást, mielőtt belenyomjátok!
Ha nincs kedvünk egy tartalmasabb főételt összerakni, akkor ezzel nagyon jól meg tudjuk alapozni az ebédeket. Gyorsan elkészül, és utánozhatatlanul finom.
Hirdetés

Hozzávalók

  • 4 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 300 g pulykacombfilé
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 100 g csiperkegomba
  • 100 g borsó
  • 1,5 l víz
  • 2 ek tárkony
  • só, bors
  • 1 citrom
  • 150 ml tejszín
Fotó: Fördős Peti

Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd lepirítjuk rajta a kockára vágott pulykahúst. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, az egész fehérrépát és zellert, a gombát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a tárkony felét. Felöntjük az egészet a vízzel és kb. 40 perc alatt puhára főzzük a húst. Jöhet a borsó, ennek is adunk 5 percet, majd a tejszínt folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk. Nem maradt más hátra, mint hozzáadni a maradék tárkonyt és citromlevet ízlés szerint.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?