Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 300 g pulykacombfilé
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db kisebb zeller
- 100 g csiperkegomba
- 100 g borsó
- 1 ½ l víz
- 2 ek tárkony
- só, bors
- 1 db citrom
- 150 ml tejszín
Tárkonyos pulykaraguleves
Ha nincs kedvünk egy tartalmasabb főételt összerakni, akkor ezzel nagyon jól meg tudjuk alapozni az ebédeket. Gyorsan elkészül, és utánozhatatlanul finom.
Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 300 g pulykacombfilé
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db kisebb zeller
- 100 g csiperkegomba
- 100 g borsó
- 1 ½ l víz
- 2 ek tárkony
- só, bors
- 1 db citrom
- 150 ml tejszín
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd lepirítjuk rajta a kockára vágott pulykahúst. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, az egész fehérrépát és zellert, a gombát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a tárkony felét. Felöntjük az egészet a vízzel és kb. 40 perc alatt puhára főzzük a húst. Jöhet a borsó, ennek is adunk 5 percet, majd a tejszínt folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk. Nem maradt más hátra, mint hozzáadni a maradék tárkonyt és citromlevet ízlés szerint.