Street Kitchen

Anyuzöldborsólevese

Anyu zöldborsólevese

Hozzávalók
A leveshez
2 db
fehérrépa
2 db
sárgarépa
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
400 g
fagyasztott zöldborsó
1 csapott ek
liszt
1 csapott tk
pirospaprika
1 csokor
petrezselyem
A galuskához
3 ek
liszt
1 db
tojás
1 tk
puha vaj
víz
1 csipet

Elkészítés
A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és beledobunk egy kis fej vöröshagymát egészben, de bevágva, hogy jobban kiadja az ízét. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük, közben elkészítjük a galuskát.
A lisztet, a tojást,a puha vajat kikeverjük annyi vízzel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk és 4 percig főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát és megszórjuk egy nagy adag petrezselyemmel.
 

www.streetkitchen.hu

A zöldborsóleves sokunk kedvence, de mégis mindenki kicsit másképp készíti. Nekem van egy jól bevált receptem, amit még édesanyámtól tanultam és most meg is mutatom nektek. Persze készíthetitek tésztával is, de szerintem a legfrankóbb vajas galuskával!

Hozzávalók

1
A leveshez
2 db
fehérrépa
2 db
sárgarépa
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
400 g
fagyasztott zöldborsó
1 csapott ek
liszt
1 csapott tk
pirospaprika
1 csokor
petrezselyem
A galuskához
3 ek
liszt
1 db
tojás
1 tk
puha vaj
víz
1 csipet
A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és beledobunk egy kis fej vöröshagymát egészben, de bevágva, hogy jobban kiadja az ízét. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük, közben elkészítjük a galuskát.
A lisztet, a tojást,a puha vajat kikeverjük annyi vízzel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk és 4 percig főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát és megszórjuk egy nagy adag petrezselyemmel.
 

Ha tetszett az Anyu zöldborsólevese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept