Az arancini air fryerben elkészítéséhez egy széles lábasban, közepes hőfokon olajat melegítünk.
Megpároljuk rajta 2 perc alatt a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzátesszük a rizottórizst, amit folyamatosan kevergetve addig hevítünk, amíg a rizsszemek picit áttetszővé nem válnak.
Felöntjük a borral, majd ha legalább a fele elpárolgott, akkor hozzáadunk annyit a forró alapléből, hogy ellepje.
Ahogy elfő a rizsről az alaplevünk, folyamatosan pótoljuk, addig, ameddig el nem fogy, utána ugyanígy folytatjuk, csak az alaplevet felcseréljük a passatára.
Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
Hozzákeverjük a sajtot és a felaprított bazsalikomot, majd kiterítve kihűtjük.
Golyókat formázunk belőle, majd a közepébe egy mélyedést nyomunk, ide töltjük bele a mozzarellát.
Ha belenyomtuk a sajtot, ismét körbevesszük a rizottóval, és golyóvá formázzuk.
Amikor az összes golyóval megvagyunk, a szokásos módon bepanírozzuk, lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, utána pedig a zsemlemorzsába.
Air fryerben, 190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Aranciniairfryerben
Ki mondta, hogy a rizottó csak elegáns éttermi fogás lehet? Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készíthetsz belőle pofonegyszerűen ínycsiklandó arancinit az air fryer segítségével! A belül lágy, kívül ropogós golyócskák tökéletesek lehetnek akár előételként, akár egy könnyed vacsoraként is.
Ropogós aranygolyók a levegősütőből? Naná! Ezek az arancinik kívül extra ropogósak, belül krémesek, és a sajtos meglepetés is ott lapul a közepükben – ráadásul olajszag nélkül készülnek.
Hozzávalók
A rizottóalaphoz
Az arancinihez
A panírozáshoz
Elkészítés
Az arancini air fryerben elkészítéséhez egy széles lábasban, közepes hőfokon olajat melegítünk.
Megpároljuk rajta 2 perc alatt a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzátesszük a rizottórizst, amit folyamatosan kevergetve addig hevítünk, amíg a rizsszemek picit áttetszővé nem válnak.
Felöntjük a borral, majd ha legalább a fele elpárolgott, akkor hozzáadunk annyit a forró alapléből, hogy ellepje.
Ahogy elfő a rizsről az alaplevünk, folyamatosan pótoljuk, addig, ameddig el nem fogy, utána ugyanígy folytatjuk, csak az alaplevet felcseréljük a passatára.
Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
Hozzákeverjük a sajtot és a felaprított bazsalikomot, majd kiterítve kihűtjük.
Golyókat formázunk belőle, majd a közepébe egy mélyedést nyomunk, ide töltjük bele a mozzarellát.
Ha belenyomtuk a sajtot, ismét körbevesszük a rizottóval, és golyóvá formázzuk.
Amikor az összes golyóval megvagyunk, a szokásos módon bepanírozzuk, lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, utána pedig a zsemlemorzsába.
Air fryerben, 190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Most, hogy megmutattuk, a lehetetlen nem létezik, és az arancini air fryerben is elkészíthető, összegyűjtöttünk még néhány air fryer receptet, ami megkímél az olajszagtól, de attól, hogy villámgyorsan elfogyjon minden, amit az asztalra teszel, nem! :)
Ha tetszett az Arancini air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!