Air fryer receptek

Aranciniairfryerben

Arancini air fryerben
arancini-air-fryerben

Hozzávalók
A rizottóalaphoz
3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
150 g
rizottórizs
100 ml
száraz fehérbor
500 ml
zöldségalaplé
200 ml
passata
bors
1 tk
őrölt szerecsendió
50 g
reszelt parmezán
½ csokor bazsalikom
Az arancinihez
100 g
mini mozzarella
A panírozáshoz
100 g
finomliszt
2 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa

Elkészítés
  1. Az arancini air fryerben elkészítéséhez egy széles lábasban, közepes hőfokon olajat melegítünk.

  2. Megpároljuk rajta 2 perc alatt a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzátesszük a rizottórizst, amit folyamatosan kevergetve addig hevítünk, amíg a rizsszemek picit áttetszővé nem válnak.

  3. Felöntjük a borral, majd ha legalább a fele elpárolgott, akkor hozzáadunk annyit a forró alapléből, hogy ellepje.

  4. Ahogy elfő a rizsről az alaplevünk, folyamatosan pótoljuk, addig, ameddig el nem fogy, utána ugyanígy folytatjuk, csak az alaplevet felcseréljük a passatára.

  5. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.

  6. Hozzákeverjük a sajtot és a felaprított bazsalikomot, majd kiterítve kihűtjük.

  7. Golyókat formázunk belőle, majd a közepébe egy mélyedést nyomunk, ide töltjük bele a mozzarellát.

  8. Ha belenyomtuk a sajtot, ismét körbevesszük a rizottóval, és golyóvá formázzuk.

  9. Amikor az összes golyóval megvagyunk, a szokásos módon bepanírozzuk, lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, utána pedig a zsemlemorzsába.

  10. Air fryerben, 190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

Ki mondta, hogy a rizottó csak elegáns éttermi fogás lehet? Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készíthetsz belőle pofonegyszerűen ínycsiklandó arancinit az air fryer segítségével! A belül lágy, kívül ropogós golyócskák tökéletesek lehetnek akár előételként, akár egy könnyed vacsoraként is.

Ropogós aranygolyók a levegősütőből? Naná! Ezek az arancinik kívül extra ropogósak, belül krémesek, és a sajtos meglepetés is ott lapul a közepükben – ráadásul olajszag nélkül készülnek.

Hozzávalók

2 főre
A rizottóalaphoz
3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
150 g
rizottórizs
100 ml
száraz fehérbor
500 ml
zöldségalaplé
200 ml
passata
bors
1 tk
őrölt szerecsendió
50 g
reszelt parmezán
½ csokor bazsalikom
Az arancinihez
100 g
mini mozzarella
A panírozáshoz
100 g
finomliszt
2 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. Az arancini air fryerben elkészítéséhez egy széles lábasban, közepes hőfokon olajat melegítünk.

  2. Megpároljuk rajta 2 perc alatt a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzátesszük a rizottórizst, amit folyamatosan kevergetve addig hevítünk, amíg a rizsszemek picit áttetszővé nem válnak.

  3. Felöntjük a borral, majd ha legalább a fele elpárolgott, akkor hozzáadunk annyit a forró alapléből, hogy ellepje.

  4. Ahogy elfő a rizsről az alaplevünk, folyamatosan pótoljuk, addig, ameddig el nem fogy, utána ugyanígy folytatjuk, csak az alaplevet felcseréljük a passatára.

  5. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.

  6. Hozzákeverjük a sajtot és a felaprított bazsalikomot, majd kiterítve kihűtjük.

  7. Golyókat formázunk belőle, majd a közepébe egy mélyedést nyomunk, ide töltjük bele a mozzarellát.

  8. Ha belenyomtuk a sajtot, ismét körbevesszük a rizottóval, és golyóvá formázzuk.

  9. Amikor az összes golyóval megvagyunk, a szokásos módon bepanírozzuk, lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, utána pedig a zsemlemorzsába.

  10. Air fryerben, 190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett az Arancini air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept