Receptek

Articsókásrizottó

Articsókás rizottó

Hozzávalók
30 g
vaj
2 db
articsóka
700 ml
alaplé/víz
150 g
rizottó rizs
2 db
kisebb salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
50 g
parmezán
2 marék
friss spenót
80 ml
fehérbor
A díszítéshez
2 ek
kolbászmorzsa

Elkészítés
Megtisztítjuk az articsókát:  levágjuk a csúcsos felét, lehántjuk a külső sötét leveleket, egészen a belső halványokig. Elfelezzük és kikaparjuk a bolyhos részt. Negyedekre vágjuk. Felhasználásig citromos vízbe tesszük, mert gyorsan barnul. A vizet vagy alaplevet felforraljuk és beledobjuk a feldarabolt articsókát. 5-6 percig főzzük majd kiszedjük.
Az olívaolajon megpirítunk 2-3 cikk előfőzött articsókát, kiszedjük. A többi articsókát kisebb darabokra vágjuk. A visszamaradt olajban, üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ráöntjük a rizst és elkeverjük a fehérbort. Ha elpárolgott az alkohol, beledobjuk a maradék articsókát és 3-4 részletben, folyamatos kevergetés mellett, hozzáadjuk az alaplevet. Az utolsó kör előtt hozzáadjuk a spenótot is. Ha belekerült az utolsó adag alaplé, addig főzzük, amíg a ¾-ét be nem szívta. Ekkor elzárjuk, belerakjuk a vajat és a reszelt parmezánt. 2-3 percet hagyjuk állni. Tányérokba szedjük és a pirított articsókával és kolbászmorzsával tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
articsókás rizottó[/caption]Ha tetszett az articsókás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Tavasszal az articsókának is szezonja van, ami frissen nálunk sajnos kevés helyen kapható, de egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen zseniális rizottó lesz belőle!

Hozzávalók

2 főre
30 g
vaj
2 db
articsóka
700 ml
alaplé/víz
150 g
rizottó rizs
2 db
kisebb salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
50 g
parmezán
2 marék
friss spenót
80 ml
fehérbor
A díszítéshez
2 ek
kolbászmorzsa
Megtisztítjuk az articsókát:  levágjuk a csúcsos felét, lehántjuk a külső sötét leveleket, egészen a belső halványokig. Elfelezzük és kikaparjuk a bolyhos részt. Negyedekre vágjuk. Felhasználásig citromos vízbe tesszük, mert gyorsan barnul. A vizet vagy alaplevet felforraljuk és beledobjuk a feldarabolt articsókát. 5-6 percig főzzük majd kiszedjük.
Az olívaolajon megpirítunk 2-3 cikk előfőzött articsókát, kiszedjük. A többi articsókát kisebb darabokra vágjuk. A visszamaradt olajban, üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ráöntjük a rizst és elkeverjük a fehérbort. Ha elpárolgott az alkohol, beledobjuk a maradék articsókát és 3-4 részletben, folyamatos kevergetés mellett, hozzáadjuk az alaplevet. Az utolsó kör előtt hozzáadjuk a spenótot is. Ha belekerült az utolsó adag alaplé, addig főzzük, amíg a ¾-ét be nem szívta. Ekkor elzárjuk, belerakjuk a vajat és a reszelt parmezánt. 2-3 percet hagyjuk állni. Tányérokba szedjük és a pirított articsókával és kolbászmorzsával tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
articsókás rizottó[/caption]Ha tetszett az articsókás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Articsókás rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept