Fantasztikus desszertek

Atomdurvacsokitorta

Atomdurva csokitorta

Hozzávalók
A tésztához:
260 g
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
1 csipet
90 g
holland kakaópor
180 g
vaj
230 g
cukor
2 db
tojás
2 db
tojássárgája
60 g
tejföl
170 ml
tej
2 tk
instant kávé (elhagyható)
A krémhez:
200 ml
tejszín
200 g
étcsokoládé
1 csipet
vaníliaőrlemény vagy fél rúd vanília
A “töltelékhez”:
200 g
étcsoki
150 g
vaníliás keksz
100 g
fehér pillecukor
2 marék
pirított dió
A díszítéshez:
100 g
olvasztott csoki
olaj
keksz és pillecukor
200 ml
tejszín

Elkészítés
A tésztához a lisztet, sütőport, kakaóport, sót egy tálba szitáljuk. A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd mehetnek hozzá az egész tojások és a tojássárgáják, a tejföl, legvégül a tej és az instant kávé. A lisztes részt összekeverjük a tojásossal, majd 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk a masszát, és 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 40 perc) sütjük (ha nincs 3 formánk, egy nagyobb 24 cm-esben is megsüthetjük, ekkor tovább kell sütni, majd mikor kihűlt 2 vagy 3 felé vágni).
A krémhez  a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele a kockákra tört étcsokit, megvárjuk amíg felolvad, átkeverjük és jól lehűtjük (hűtőben). A pillecukrot ollóval kisebb darabokra vágjuk, közben megszórjuk porcukorral, hogy ne tapadjanak össze. A “töltelékhez” való tejszínnel és csokival ugyanúgy járunk el mint a krém esetében, a különbség annyi, hogy amikor már langyosra hűlt a keverék, beleforgatjuk az apróra vágott pirított diót, apróra tört kekszet és a pillecukrot (egy keveset hagyhatunk mindegyikből díszítésnek). A kihűlt krémalapot robotgéppel kihabosítjuk (amikor már szép krémes, leállítjuk a habverőt, mert kicsapódhat a hab).
A piskótalapok közepére halmozunk 1-1 nagy evőkanál pillecukros tölteléket, köré kenünk a széléig a krémből és egymásra rétegezzük a lapokat. A maradék krémmel körbekenjük a torta szélét és a tetejét, végül egy nagy adag pillecukros tölteléket pakolunk a torta tetejére is. A díszítéshez az olvasztott csokiba keverünk pár csepp olajat, majd egy habzsákba töltjük, kivágjuk a végét és lecsurgatjuk a torta szélén.

www.streetkitchen.hu

Vannak azok a sütik, amiket csak bevállalós embereknek ajánlunk. Nos, ez a pillecukros, kekszes, brutál csokis torta pontosan ilyen, szóval csak akkor készítsétek el, ha bírjátok a durva cuccokat. És fontos, hogy semmiképpen ne adjatok belőle a cukorbeteg ismerőseiteknek! :D

Hozzávalók

1 db 18 cm átmérőjű tortához:
A tésztához:
260 g
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
1 csipet
90 g
holland kakaópor
180 g
vaj
230 g
cukor
2 db
tojás
2 db
tojássárgája
60 g
tejföl
170 ml
tej
2 tk
instant kávé (elhagyható)
A krémhez:
200 ml
tejszín
200 g
étcsokoládé
1 csipet
vaníliaőrlemény vagy fél rúd vanília
A “töltelékhez”:
200 g
étcsoki
150 g
vaníliás keksz
100 g
fehér pillecukor
2 marék
pirított dió
A díszítéshez:
100 g
olvasztott csoki
olaj
keksz és pillecukor
200 ml
tejszín
A tésztához a lisztet, sütőport, kakaóport, sót egy tálba szitáljuk. A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd mehetnek hozzá az egész tojások és a tojássárgáják, a tejföl, legvégül a tej és az instant kávé. A lisztes részt összekeverjük a tojásossal, majd 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk a masszát, és 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 40 perc) sütjük (ha nincs 3 formánk, egy nagyobb 24 cm-esben is megsüthetjük, ekkor tovább kell sütni, majd mikor kihűlt 2 vagy 3 felé vágni).
A krémhez  a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele a kockákra tört étcsokit, megvárjuk amíg felolvad, átkeverjük és jól lehűtjük (hűtőben). A pillecukrot ollóval kisebb darabokra vágjuk, közben megszórjuk porcukorral, hogy ne tapadjanak össze. A “töltelékhez” való tejszínnel és csokival ugyanúgy járunk el mint a krém esetében, a különbség annyi, hogy amikor már langyosra hűlt a keverék, beleforgatjuk az apróra vágott pirított diót, apróra tört kekszet és a pillecukrot (egy keveset hagyhatunk mindegyikből díszítésnek). A kihűlt krémalapot robotgéppel kihabosítjuk (amikor már szép krémes, leállítjuk a habverőt, mert kicsapódhat a hab).
A piskótalapok közepére halmozunk 1-1 nagy evőkanál pillecukros tölteléket, köré kenünk a széléig a krémből és egymásra rétegezzük a lapokat. A maradék krémmel körbekenjük a torta szélét és a tetejét, végül egy nagy adag pillecukros tölteléket pakolunk a torta tetejére is. A díszítéshez az olvasztott csokiba keverünk pár csepp olajat, majd egy habzsákba töltjük, kivágjuk a végét és lecsurgatjuk a torta szélén.

Ha tetszett az Atomdurva csokitorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept