Street Kitchen

Azigaziparadicsomleves

Az igazi paradicsomleves

Hozzávalók
1 ek
olaj
1 ek
liszt
70 g
sűrített paradicsom
700 ml
passata (passzírozott paradicsom)
100 - 150 g
zeller
2 szál
zellerszár
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
cukor
700 ml
víz
só, bors
80 g
betűtészta

Elkészítés

A legfinomabb paradicsomleves egyértelműen a klasszikus, betűtésztával tálalt verzió! Ráadásul az elkészítése sem nagy kunszt, a rohanós napokon is simán belefér.

Egyszerű paradicsomleves elkészítése: 

Az olajon megpirítjuk a lisztet, rákanalazzuk a paradicsompürét, majd ráöntjük a passatát. Beledobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, és felöntjük a vízzel is.

image does not exist

Beledobáljuk a zellerszárat és a zellergumót egészben, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, 1 órán át gyöngyözve főzzük, ezután megcukrozzuk. A betűtésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, a levesből tálalás előtt kiszedjük a zöldségeket, majd a betűtésztával kínáljuk.

Nem az egyszerű paradicsomleves készítése az egyetlen, amit annak idején ellestünk a menzáról! Ezeknek a retró kajáknak sem tudunk ellenállni:

Paradicsomos zöldbabfőzelék

Menzás paradicsomos húsgombóc

Retró paradicsomos káposzta

www.streetkitchen.hu

A menzakaják közül szerintem az egyik legklasszabb a paradicsomleves betűtésztával. Ha egy kis gyermekkori ízre vágysz, vagy csak egy könnyen összedobható levest akarsz csinálni, akkor jöhet ez a paradicsomleves recept!

Hozzávalók

4 főre
1 ek
olaj
1 ek
liszt
70 g
sűrített paradicsom
700 ml
passata (passzírozott paradicsom)
100 - 150 g
zeller
2 szál
zellerszár
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
cukor
700 ml
víz
só, bors
80 g
betűtészta

A legfinomabb paradicsomleves egyértelműen a klasszikus, betűtésztával tálalt verzió! Ráadásul az elkészítése sem nagy kunszt, a rohanós napokon is simán belefér.

Egyszerű paradicsomleves elkészítése: 

Az olajon megpirítjuk a lisztet, rákanalazzuk a paradicsompürét, majd ráöntjük a passatát. Beledobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, és felöntjük a vízzel is.

image does not exist

Beledobáljuk a zellerszárat és a zellergumót egészben, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, 1 órán át gyöngyözve főzzük, ezután megcukrozzuk. A betűtésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, a levesből tálalás előtt kiszedjük a zöldségeket, majd a betűtésztával kínáljuk.

Nem az egyszerű paradicsomleves készítése az egyetlen, amit annak idején ellestünk a menzáról! Ezeknek a retró kajáknak sem tudunk ellenállni:

Paradicsomos zöldbabfőzelék

Menzás paradicsomos húsgombóc

Retró paradicsomos káposzta

Ha tetszett az igazi paradicsomleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept