Hirdetés
Karácsonyi menü

Az ősz slágere: fügelekvár

Hozzávalók

200
ml-hez
+
400 g füge
90 g barnacukor
60 g méz
1 nagy csipet fahéj
½ db citrom leve
100 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az ősz slágere: fügelekvár

Nincs is jobb annál, amikor benézel a hűtőbe és bolti lekvár helyett saját készítésűt veszel elő. Főleg, hogyha az egy fügelekvár, ami amellett, hogy tök egészséges, még ajándéknak is tökéletes!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

200
ml-hez
+
400 g füge
90 g barnacukor
60 g méz
1 nagy csipet fahéj
½ db citrom leve
100 ml víz
Bevásárlólistához adom

A fügéket megmossuk és negyedekbe vágjuk. Egy serpenyőbe dobjuk őket, hozzászórjuk a cukrot, ízeítjük mézzel, fahéjjal és citromlével. Alacsony lángon, sűrűn kevergetve kb. 40 perc alatt sűrűre főzzük, időnként pedig pici vizet öntünk alá. Mikor elkészült a lekvár, botmixerrel kissé lezúzzuk és még forrón üvegekbe töltjük.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások