Halételek

Aszaltszilvávaltöltött,baconbegöngyöltharcsafilé

Aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt harcsafilé

Hozzávalók
só, bors
2 db
150-200 grammos harcsafilé
100 g
aszalt szilva
100 g
bacon
1 - 2 ek
olaj
A körethez
1 fej
brokkoli
50 g
vaj
só, bors
A tálaláshoz
pirított fenyőmag vagy tökmag

Elkészítés

A baconbe göngyölt harcsafilé első lépéseként a harcsát egy éles késsel megnyitjuk, azaz lapjára fektetve majdnem teljesen félbevágjuk. Az így kapott nyitott szeletet besózzuk és a korábban kiteregetett baconszeletekre helyezzük. Két sorban középen elhelyezzük az aszalt szilvákat, melyeket nem kell beáztatni semmibe, a halban található bővebb nedvességet így pont fel fogja venni. Jó szorosan, hengert formázva kézzel feltekerjük és egy üresen felmelegített serpenyőben kevés olajon fedő alatt elkezdjük párolni.

Amikor a hengerek teljesen kifehéredtek és biztosak vagyunk abban, hogy a tekercs teljesa vastagságában átpárolódott, akkor fedő nélkül, körbe forgatva a halat, szép barnára sütjük.

Közben a brokkoliról leválasztunk néhány rózsát, a többit jó apróra vágjuk. A rózsákat megpároljuk, a többit is rommá párolhatjuk, hiszen abból lesz a püré, melyet utána kézi botmixerrel pépesítünk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat. Tálalásnál pirított fenyőmaggal, vagy tökmaggal tehetjük érdekesebbé az ételt.

Még több harcsás finomság vár az oldalon:

Lecsós afrikai harcsa

Halleves harcsából

Szürke harcsa diós bundában, tejszínes rakott burgonyával

www.streetkitchen.hu

A harcsa cordon bleu-nél megismert harcsafajok közül szintén választhatjuk bármelyiket, viszont ehhez az ételhez a középső-hátsó halrészt is felhasználhatjuk.

Hozzávalók

4 főre
só, bors
2 db
150-200 grammos harcsafilé
100 g
aszalt szilva
100 g
bacon
1 - 2 ek
olaj
A körethez
1 fej
brokkoli
50 g
vaj
só, bors
A tálaláshoz
pirított fenyőmag vagy tökmag

A baconbe göngyölt harcsafilé első lépéseként a harcsát egy éles késsel megnyitjuk, azaz lapjára fektetve majdnem teljesen félbevágjuk. Az így kapott nyitott szeletet besózzuk és a korábban kiteregetett baconszeletekre helyezzük. Két sorban középen elhelyezzük az aszalt szilvákat, melyeket nem kell beáztatni semmibe, a halban található bővebb nedvességet így pont fel fogja venni. Jó szorosan, hengert formázva kézzel feltekerjük és egy üresen felmelegített serpenyőben kevés olajon fedő alatt elkezdjük párolni.

Amikor a hengerek teljesen kifehéredtek és biztosak vagyunk abban, hogy a tekercs teljesa vastagságában átpárolódott, akkor fedő nélkül, körbe forgatva a halat, szép barnára sütjük.

Közben a brokkoliról leválasztunk néhány rózsát, a többit jó apróra vágjuk. A rózsákat megpároljuk, a többit is rommá párolhatjuk, hiszen abból lesz a püré, melyet utána kézi botmixerrel pépesítünk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat. Tálalásnál pirított fenyőmaggal, vagy tökmaggal tehetjük érdekesebbé az ételt.

Még több harcsás finomság vár az oldalon:

Lecsós afrikai harcsa

Halleves harcsából

Szürke harcsa diós bundában, tejszínes rakott burgonyával

Ha tetszett az Aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt harcsafilé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept