A baconbe göngyölt harcsafilé első lépéseként a harcsát egy éles késsel megnyitjuk, azaz lapjára fektetve majdnem teljesen félbevágjuk. Az így kapott nyitott szeletet besózzuk és a korábban kiteregetett baconszeletekre helyezzük. Két sorban középen elhelyezzük az aszalt szilvákat, melyeket nem kell beáztatni semmibe, a halban található bővebb nedvességet így pont fel fogja venni. Jó szorosan, hengert formázva kézzel feltekerjük és egy üresen felmelegített serpenyőben kevés olajon fedő alatt elkezdjük párolni.

Amikor a hengerek teljesen kifehéredtek és biztosak vagyunk abban, hogy a tekercs teljesa vastagságában átpárolódott, akkor fedő nélkül, körbe forgatva a halat, szép barnára sütjük.
Közben a brokkoliról leválasztunk néhány rózsát, a többit jó apróra vágjuk. A rózsákat megpároljuk, a többit is rommá párolhatjuk, hiszen abból lesz a püré, melyet utána kézi botmixerrel pépesítünk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat. Tálalásnál pirított fenyőmaggal, vagy tökmaggal tehetjük érdekesebbé az ételt.