Fantasztikus desszertek

Juharszirupos-baconöséscsokis-mandulásfánk-Amerikalegkirályabbédességei

Juharszirupos-baconös és csokis-mandulás fánk - Amerika legkirályabb édességei

Hozzávalók
olaj a sütéshez
A juharszirupos-baconös feltéthez
A tésztához
130 ml
tej
20 g
élesztő
60 g
porcukor
250 g
liszt
250 g
kenyérliszt
3 db
tojás
1 db
tojássárgája
100 g
olvasztott vaj
10 g
tej
10 g
juharszirup
100 g
porcukor
75 g
barna cukor
1 mk
nagy szemű só
4 szelet
bacon
A fahéjas-csokis-mandulás feltéthez
50 g
porcukor
100 g
étcsokoládé
5 g
őrölt fahéj
50 g
szeletelt mandula
25 g
vaj
50 g
tejszín

Elkészítés
A tésztával kezdjük: először a langyos tejhez adjuk a porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár perc alatt felfuttatjuk. Közben egy robotgép keverőtáljába öntjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, az egész tojásokat és a sárgáját, majd a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük dagasztani. Ha összeállt, beleöntjük a vajat, és addig dagasztjuk, míg a vajat is beledolgozza a gép és szép fényes egynemű tészta lesz belőle. Ha kell, kézzel még átgyúrjuk és letakarva 45 percig kelesztjük. Ezután kb. 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és 8-12 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle. A közepébe kis lyukat szúrunk, majd letakarva további 25 percig kelesztjük őket.
Eközben elkészítjük a feltéteket. A bacont apróra kockázzuk, és zsírjára sütjük. A tejet és a juharszirupot összemelegítjük egy lábosban, és felolvasztjuk benne a cukrokat. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejet még adhatunk hozzá, de ne legyen túl folyós! A végén sózzuk. Ha állás közben megszilárdul, melegítsünk rá, illetve szintén kis tejet adhatunk még hozzá. A vajat és a tejszínt egy lábosban felolvasztjuk, majd beledobáljuk a csokoládét, és egy habverővel simára keverjük. Fahéjjal és egy csipet sóval ízesítjük.
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. A fánkokat 170 fokos olajban oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük, majd egy rácsra szedjük. Az összes fánk egyik felét gazdagon ecseteljük a cukorszirupos bevonattal, majd megszórjuk a kockázott baconnel.A fánkok másik felét a csokiöntettel kenjük be, és a pirított mandulával szórjuk meg. Ha tetszett a csokis és a baconös fánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha mindig is azon gondolkodtál, hogy milyen izgalmas ízben érdemes donutot, azaz közepén lyukas fánkot készíteni, akkor ne is keress tovább, itt a válaszunk erre az égető kérdésre!

Hozzávalók

8 - 10 darab fánkhoz
olaj a sütéshez
A juharszirupos-baconös feltéthez
A tésztához
130 ml
tej
20 g
élesztő
60 g
porcukor
250 g
liszt
250 g
kenyérliszt
3 db
tojás
1 db
tojássárgája
100 g
olvasztott vaj
10 g
tej
10 g
juharszirup
100 g
porcukor
75 g
barna cukor
1 mk
nagy szemű só
4 szelet
bacon
A fahéjas-csokis-mandulás feltéthez
50 g
porcukor
100 g
étcsokoládé
5 g
őrölt fahéj
50 g
szeletelt mandula
25 g
vaj
50 g
tejszín
A tésztával kezdjük: először a langyos tejhez adjuk a porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár perc alatt felfuttatjuk. Közben egy robotgép keverőtáljába öntjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, az egész tojásokat és a sárgáját, majd a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük dagasztani. Ha összeállt, beleöntjük a vajat, és addig dagasztjuk, míg a vajat is beledolgozza a gép és szép fényes egynemű tészta lesz belőle. Ha kell, kézzel még átgyúrjuk és letakarva 45 percig kelesztjük. Ezután kb. 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és 8-12 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle. A közepébe kis lyukat szúrunk, majd letakarva további 25 percig kelesztjük őket.
Eközben elkészítjük a feltéteket. A bacont apróra kockázzuk, és zsírjára sütjük. A tejet és a juharszirupot összemelegítjük egy lábosban, és felolvasztjuk benne a cukrokat. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejet még adhatunk hozzá, de ne legyen túl folyós! A végén sózzuk. Ha állás közben megszilárdul, melegítsünk rá, illetve szintén kis tejet adhatunk még hozzá. A vajat és a tejszínt egy lábosban felolvasztjuk, majd beledobáljuk a csokoládét, és egy habverővel simára keverjük. Fahéjjal és egy csipet sóval ízesítjük.
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. A fánkokat 170 fokos olajban oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük, majd egy rácsra szedjük. Az összes fánk egyik felét gazdagon ecseteljük a cukorszirupos bevonattal, majd megszórjuk a kockázott baconnel.A fánkok másik felét a csokiöntettel kenjük be, és a pirított mandulával szórjuk meg. Ha tetszett a csokis és a baconös fánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Juharszirupos-baconös és csokis-mandulás fánk - Amerika legkirályabb édességei receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept