Tészták

Baconös-gombástészta

Baconös-gombás tészta

Hozzávalók
só, bors
250 g
rövid tetszőleges tészta
500 g
portobello gomba
1 ág
rozmaring
4 - 5 ág
kakukkfű
3 szelet
bacon
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
250 g
krémsajt
200 ml
a tészta főzővizéből
szerecsendió
20 g
parmezán
1 csokor
friss petrezselyem
1 ág
bazsalikom
pár csepp citromlé

Elkészítés
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy megtartunk 200 ml-t a tészta főzővizéből.A gombát kb. 1 cm-esre felszeleteljük, és száraz serpenyőben, magas hőmérsékleten addig sütjük, amíg meg nem pirul. Félidőben rádobjuk az apróra vágott rozmaringot és kakukkfüvet. Ha megpirult a gomba, kiszedjük és félrerakjuk. 
Ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani az apróra vágott bacont. Ha elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, és az egészet kicsit lepirítjuk. Ezután a krémsajtot a főzővízzel egy habverővel kikeverjük, és ráöntjük a baconös alapra. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót és parmezánt reszelünk rá. Ha rottyant egyet, belerakjuk a megsütött gombát, a felaprított petrezselymet, a bazsalikomot és pár csepp citromlét. Beleforgatjuk a tésztát, és egy rottyanás után kész is van.
Ha tetszett a baconös-gombás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Szóval ez a recept egy ártatlan portobello gombával indult, amit a hűtőben találtam, és elég jó sorsa lett, mert egy krémes tésztában végezte!

Hozzávalók

2 - 3 főre
só, bors
250 g
rövid tetszőleges tészta
500 g
portobello gomba
1 ág
rozmaring
4 - 5 ág
kakukkfű
3 szelet
bacon
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
250 g
krémsajt
200 ml
a tészta főzővizéből
szerecsendió
20 g
parmezán
1 csokor
friss petrezselyem
1 ág
bazsalikom
pár csepp citromlé
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy megtartunk 200 ml-t a tészta főzővizéből.A gombát kb. 1 cm-esre felszeleteljük, és száraz serpenyőben, magas hőmérsékleten addig sütjük, amíg meg nem pirul. Félidőben rádobjuk az apróra vágott rozmaringot és kakukkfüvet. Ha megpirult a gomba, kiszedjük és félrerakjuk. 
Ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani az apróra vágott bacont. Ha elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, és az egészet kicsit lepirítjuk. Ezután a krémsajtot a főzővízzel egy habverővel kikeverjük, és ráöntjük a baconös alapra. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót és parmezánt reszelünk rá. Ha rottyant egyet, belerakjuk a megsütött gombát, a felaprított petrezselymet, a bazsalikomot és pár csepp citromlét. Beleforgatjuk a tésztát, és egy rottyanás után kész is van.
Ha tetszett a baconös-gombás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Baconös-gombás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept