A legjobb reggelik

Baconös-mogyoróvajas-fahéjascsiga

Baconös-mogyoróvajas-fahéjas csiga

Hozzávalók
A tésztához
350 ml
meleg tej
100 g
cukor
7 g
porélesztő
550 g
liszt
1 db
tojás
2 csipet
100 g
olvasztott vaj
1 tk
sütőpor
A töltelékhez
16 szelet
bacon
200 g
krémes mogyoróvaj
50 g
puha vaj
150 g
barna cukor
3 tk
őrölt fahéj
A mázhoz
40 g
méz
30 g
juharszirup
125 g
krémsajt
30 g
porcukor
A díszítéshez
100 g
pirított, sós földimogyoró

Elkészítés

A tésztához a tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és 5 percet állni hagyjuk. 500 g lisztet keverőtálba mérünk, beleütjük a tojást, és hozzáöntjük a tejes keveréket. Nagyjából összekeverjük az egészet, ekkor jöhet bele a só és az olvasztott vaj. Jó lágy tésztát kell hogy kapjunk. Lefedjük, és hagyjuk állni 1 órát. Ha letelt az idő, a tészta befejezéséhez összekeverjük a maradék 50 g lisztet a sütőporral és egy fakanállal belekeverjük a megkelt tésztába. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és lefedve hagyjuk állni 20 percet a deszkán. 

Közben a töltelékhez a bacont egy serpenyőben közepesen megpirítjuk, és kiszedjük egy deszkára. A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban.

A deszkán megkelt tésztát kb. 30 x 35 cm nagyságúra nyújtjuk, a széleit levágjuk, hogy szabályos téglalapot kapjunk. A mogyoróvajas krémmel megkenjük az egészet, és keresztben elvágva, 8 egyenlő részre osztjuk. A „csíkokra” rakunk 2-2 szelet bacont, és feltekerjük, mint egy csigát. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, hézagosan egymás mellé. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd levesszük 180 fokra, és további 15 percig sütjük. 

Amíg sül, összeforraljuk a mézet és a juharszirupot, és hagyjuk kicsit kihűlni. A porcukrot és a krémsajttal kihabosítjuk egy tálban, és belecsorgatjuk a mézes juharszirupot. Ha megsült a csiga, hagyjuk 10 percet állni, majd lekenjük a krémsajtos mázzal és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.

Baconös-mogyoróvajas-fahéjas csiga

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek egy olyan péksütit, ami után már egész nap nem bírtok enni, és leállni sem tudtok vele, akkor ezt a csigát nektek találtam ki. :D

Hozzávalók

8 db nagyobb csigához
A tésztához
350 ml
meleg tej
100 g
cukor
7 g
porélesztő
550 g
liszt
1 db
tojás
2 csipet
100 g
olvasztott vaj
1 tk
sütőpor
A töltelékhez
16 szelet
bacon
200 g
krémes mogyoróvaj
50 g
puha vaj
150 g
barna cukor
3 tk
őrölt fahéj
A mázhoz
40 g
méz
30 g
juharszirup
125 g
krémsajt
30 g
porcukor
A díszítéshez
100 g
pirított, sós földimogyoró

A tésztához a tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és 5 percet állni hagyjuk. 500 g lisztet keverőtálba mérünk, beleütjük a tojást, és hozzáöntjük a tejes keveréket. Nagyjából összekeverjük az egészet, ekkor jöhet bele a só és az olvasztott vaj. Jó lágy tésztát kell hogy kapjunk. Lefedjük, és hagyjuk állni 1 órát. Ha letelt az idő, a tészta befejezéséhez összekeverjük a maradék 50 g lisztet a sütőporral és egy fakanállal belekeverjük a megkelt tésztába. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és lefedve hagyjuk állni 20 percet a deszkán. 

Közben a töltelékhez a bacont egy serpenyőben közepesen megpirítjuk, és kiszedjük egy deszkára. A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban.

A deszkán megkelt tésztát kb. 30 x 35 cm nagyságúra nyújtjuk, a széleit levágjuk, hogy szabályos téglalapot kapjunk. A mogyoróvajas krémmel megkenjük az egészet, és keresztben elvágva, 8 egyenlő részre osztjuk. A „csíkokra” rakunk 2-2 szelet bacont, és feltekerjük, mint egy csigát. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, hézagosan egymás mellé. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd levesszük 180 fokra, és további 15 percig sütjük. 

Amíg sül, összeforraljuk a mézet és a juharszirupot, és hagyjuk kicsit kihűlni. A porcukrot és a krémsajttal kihabosítjuk egy tálban, és belecsorgatjuk a mézes juharszirupot. Ha megsült a csiga, hagyjuk 10 percet állni, majd lekenjük a krémsajtos mázzal és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.

Baconös-mogyoróvajas-fahéjas csiga

Ha tetszett a baconös-mogyoróvajas-fahéjas csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése