A chadon beni szószhoz minden hozzávalót egy turmixba pakolunk és jól leturmixoljuk.
A 220 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva megsütjük a halrudakat 15-17 perc alatt, úgy, hogy félidőnél megforgatjuk őket.
A fokhagymás szósz hozzávalóit is alaposan összeturmixoljuk, és ha szükséges, egy kis vízzel hígítjuk, hogy jó állaga legyen.
Az összeállításhoz a kettévágott pita alját megkenjük a fokhagymás szósszal, erre jöhet egy adag salátamix, majd a felkarikázott lila hagyma és paradicsom. Ízlés szerint pár csepp csípős szósz, a halrudacska, a mangó chutney, az ananász és a tamarind paszta. Végül a chadon beni szósz és a pita teteje.
Bakeandsharkhalrúdból
Milyen egy igazán fullos bake and shark? Pont olyan, mint ez a halrudas változat, amibe beletettünk minden jót, és még annál is többet!
A klasszikus "bake and shark" street food most újragondolva, halrudacska-alapú verzióban érkezik, és hidd el, így is brutálisan jó!
Hozzávalók
A fokhagymás szószhoz
Az összeállításhoz
Elkészítés
A chadon beni szószhoz minden hozzávalót egy turmixba pakolunk és jól leturmixoljuk.
A 220 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva megsütjük a halrudakat 15-17 perc alatt, úgy, hogy félidőnél megforgatjuk őket.
A fokhagymás szósz hozzávalóit is alaposan összeturmixoljuk, és ha szükséges, egy kis vízzel hígítjuk, hogy jó állaga legyen.
Az összeállításhoz a kettévágott pita alját megkenjük a fokhagymás szósszal, erre jöhet egy adag salátamix, majd a felkarikázott lila hagyma és paradicsom. Ízlés szerint pár csepp csípős szósz, a halrudacska, a mangó chutney, az ananász és a tamarind paszta. Végül a chadon beni szósz és a pita teteje.

A bake and shark halrúdból nem hétköznapi kaja, mégsem kell vele sokat bíbelődni. Ha megjött a kedved a halas ételekhez, akkor jól figyelj, mert itt van még további három nagyon tuti recept!
Ha tetszett a bake and shark halrúdból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!