Street food

Bakeandsharkhalrúdból

Bake and shark halrúdból
bake-and-shark-halrudbol

Hozzávalók
0.5 csokor
koriander
50 ml
víz
1 csipet
1 gerezd
fokhagyma
1 db
chili
0.5 db
lime leve
A fokhagymás szószhoz
5 ek
majonéz
só, bors
1 csipet
szárított chilipehely
0.5 db
citrom leve
1 tk
mustár
5 gerezd
fokhagyma
7 szál
metélőhagyma
1 tk
cukor
30 ml
víz
(opcionális)
Az összeállításhoz
1 doboz
fagyasztott halrudacska
(420 g-os kiszerelés)
4 db
pita
80 g
salátakeverék
1 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
2 db
paradicsom
(100 g/db)
1 ek
csípős szósz
8 tk
mangóchutney
8 karika
konzerv ananász
4 tk
tamarind paszta

Elkészítés
  1. A chadon beni szószhoz minden hozzávalót egy turmixba pakolunk és jól leturmixoljuk. 

  2. A 220 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva megsütjük a halrudakat 15-17 perc alatt, úgy, hogy félidőnél megforgatjuk őket. 

  3. A fokhagymás szósz hozzávalóit is alaposan összeturmixoljuk, és ha szükséges, egy kis vízzel hígítjuk, hogy jó állaga legyen. 

  4. Az összeállításhoz a kettévágott pita alját megkenjük a fokhagymás szósszal, erre jöhet egy adag salátamix, majd a felkarikázott lila hagyma és paradicsom. Ízlés szerint pár csepp csípős szósz, a halrudacska, a mangó chutney, az ananász és a tamarind paszta. Végül a chadon beni szósz és a pita teteje.  

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Milyen egy igazán fullos bake and shark? Pont olyan, mint ez a halrudas változat, amibe beletettünk minden jót, és még annál is többet!

A klasszikus "bake and shark" street food most újragondolva, halrudacska-alapú verzióban érkezik, és hidd el, így is brutálisan jó!

Hozzávalók

4 fő részére
0.5 csokor
koriander
50 ml
víz
1 csipet
1 gerezd
fokhagyma
1 db
chili
0.5 db
lime leve
A fokhagymás szószhoz
5 ek
majonéz
só, bors
1 csipet
szárított chilipehely
0.5 db
citrom leve
1 tk
mustár
5 gerezd
fokhagyma
7 szál
metélőhagyma
1 tk
cukor
30 ml
víz
(opcionális)
Az összeállításhoz
1 doboz
fagyasztott halrudacska
(420 g-os kiszerelés)
4 db
pita
80 g
salátakeverék
1 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
2 db
paradicsom
(100 g/db)
1 ek
csípős szósz
8 tk
mangóchutney
8 karika
konzerv ananász
4 tk
tamarind paszta

Elkészítés

  1. A chadon beni szószhoz minden hozzávalót egy turmixba pakolunk és jól leturmixoljuk. 

  2. A 220 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva megsütjük a halrudakat 15-17 perc alatt, úgy, hogy félidőnél megforgatjuk őket. 

  3. A fokhagymás szósz hozzávalóit is alaposan összeturmixoljuk, és ha szükséges, egy kis vízzel hígítjuk, hogy jó állaga legyen. 

  4. Az összeállításhoz a kettévágott pita alját megkenjük a fokhagymás szósszal, erre jöhet egy adag salátamix, majd a felkarikázott lila hagyma és paradicsom. Ízlés szerint pár csepp csípős szósz, a halrudacska, a mangó chutney, az ananász és a tamarind paszta. Végül a chadon beni szósz és a pita teteje.  

Ha tetszett a bake and shark halrúdból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése