Halas kaják

Tőkehalmogyoróspakchoi-jalésszőlővel

Tőkehal mogyorós pak choi-jal és szőlővel

Hozzávalók
2 ek
mogyoróvaj
1 db
lime
1 ek
szójaszósz
1 - 2 tk
folyékony édesítő
3 db
pak choi
4 ek
kókuszolaj
2 szelet
tőkehalfilé
(160 g/szelet)
200 g
vörös szőlő
A díszítéshez
1
korong parmezánchips

Elkészítés

A mártással indulunk meg, mert ennek nem para, ha áll egy kicsit. Egy kisebb gyorsforralóban összekeverjük a mogyoróvajat a lime kifacsart levével és reszelt héjával, a szójaszósszal és egy kevés édesítővel, és ha nem elég folyós, 1-2 evőkanál vízzel még hígíthatunk rajta.

A következő elem a pak choi, amit megmosunk és hosszában félbevágunk. Egy akkora serpenyőt válasszunk, amiben mind a két fél elfér. A serpenyőt felforrósítjuk, és 2 ek kókuszolajon megpirítjuk benne a pok choi-okat, vágási felületükkel lefelé fordítva. Ha megpirultak, sózzuk őket, majd mehet alá kb. 200 ml víz, és fedő alatt megpároljuk. Nem kell teljesen szétfőzni, egy kicsit maradhat ress a zöldség. 

A tőkehalakról egy papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, aztán sózzuk, és egy forró, tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, oldalanként kb. 2 perc alatt megsütjük őket a maradék kókuszolajon.

Elfelezzük a szőlőszemeket, a mártást pedig kavargatva langyosra melegítjük, és nekiállunk tálalni. Tányérra fektetjük a pak choi-okat, mellé a sült halfilét, közéjük locsoljuk a mártást, és megszórjuk a szőlővel. Ha igazán villantós tányért szeretnénk készíteni, a végén teszünk rá egy tuille-t, azaz parmezánchipset is. Ennek az elkészítését ebben a cikkünkben találjátok! 

tokehal-mogyoros-pak-choial-es-szolovel
Tőkehal mogyorós pak choi-jal és szőlővel (Fotó: Street Kicten)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Imádod a halas kajákat? A tőkehal után ezekre is csekkolj rá!

Tonhaltatár

Sütőtökös rizottó grillezett lazaccal

Miso szószos halfilé ázsiai coleslaw-val

www.streetkitchen.hu

A Szőlős receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Akár hiszitek, akár nem, fél óra alatt egészen menő fogásokat lehet összerittyenteni, mind ízben, mind kinézetben. Csekkoljátok ezt a fitt halas kaját!

Hozzávalók

2 főre
2 ek
mogyoróvaj
1 db
lime
1 ek
szójaszósz
1 - 2 tk
folyékony édesítő
3 db
pak choi
4 ek
kókuszolaj
2 szelet
tőkehalfilé
(160 g/szelet)
200 g
vörös szőlő
A díszítéshez
1
korong parmezánchips

A mártással indulunk meg, mert ennek nem para, ha áll egy kicsit. Egy kisebb gyorsforralóban összekeverjük a mogyoróvajat a lime kifacsart levével és reszelt héjával, a szójaszósszal és egy kevés édesítővel, és ha nem elég folyós, 1-2 evőkanál vízzel még hígíthatunk rajta.

A következő elem a pak choi, amit megmosunk és hosszában félbevágunk. Egy akkora serpenyőt válasszunk, amiben mind a két fél elfér. A serpenyőt felforrósítjuk, és 2 ek kókuszolajon megpirítjuk benne a pok choi-okat, vágási felületükkel lefelé fordítva. Ha megpirultak, sózzuk őket, majd mehet alá kb. 200 ml víz, és fedő alatt megpároljuk. Nem kell teljesen szétfőzni, egy kicsit maradhat ress a zöldség. 

A tőkehalakról egy papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, aztán sózzuk, és egy forró, tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, oldalanként kb. 2 perc alatt megsütjük őket a maradék kókuszolajon.

Elfelezzük a szőlőszemeket, a mártást pedig kavargatva langyosra melegítjük, és nekiállunk tálalni. Tányérra fektetjük a pak choi-okat, mellé a sült halfilét, közéjük locsoljuk a mártást, és megszórjuk a szőlővel. Ha igazán villantós tányért szeretnénk készíteni, a végén teszünk rá egy tuille-t, azaz parmezánchipset is. Ennek az elkészítését ebben a cikkünkben találjátok! 

tokehal-mogyoros-pak-choial-es-szolovel
Tőkehal mogyorós pak choi-jal és szőlővel (Fotó: Street Kicten)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Imádod a halas kajákat? A tőkehal után ezekre is csekkolj rá!

Tonhaltatár

Sütőtökös rizottó grillezett lazaccal

Miso szószos halfilé ázsiai coleslaw-val

Ha tetszett a Tőkehal mogyorós pak choi-jal és szőlővel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept