Csirkemell receptek

Barackkaltöltöttcsirkemell

Barackkal töltött csirkemell
barackkal-toltott-csirkemell

Hozzávalók
4 db
csirkemellfilé
bors
2 ek
méz
A töltelékhez
3 db
sárgabarack
(60 g/db)
100 g
krémsajt
bors
1 tk
szárított kakukkfű
2 ek
olívaolaj
1 ek
vaj

Elkészítés
  1. A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában óvatosan bevágjuk, hogy zsebszerűen ki tudjuk nyitni őket. A hús mindkét oldalát sóval, borssal ízesítjük.

  2. A barackokat kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük, majd a keveréket a csirkemellek belsejébe töltjük. A csirkét óvatosan összezárjuk, szükség esetén fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék ne essen ki.

  3. Egy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olívaolajat és a vajat. A csirkemelleket mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk, kb. 3-4 perc alatt oldalanként, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt készre sütjük.

  4. Tálaláskor a fogpiszkálókat eltávolítjuk, a csirkéket meglocsoljuk a mézzel és tetszőleges köretet választunk hozzá, én salátával tálaltam.

www.streetkitchen.hu

Képzeld el, ahogy a szaftos csirkemell találkozik a nyár édes ízével, a barackkal. Ez a recept egy igazi ízkavalkád, amit ráadásul pillanatok alatt összedobhatsz.

Ha gyorsan elkészíthető, mégis különleges fogást keresel, ez a barackkal töltött csirkemell telitalálat lesz. A recept jól követhető, így kezdőknek is bátran ajánlott.

Hozzávalók

4 fő részére
4 db
csirkemellfilé
bors
2 ek
méz
A töltelékhez
3 db
sárgabarack
(60 g/db)
100 g
krémsajt
bors
1 tk
szárított kakukkfű
2 ek
olívaolaj
1 ek
vaj

Elkészítés

  1. A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában óvatosan bevágjuk, hogy zsebszerűen ki tudjuk nyitni őket. A hús mindkét oldalát sóval, borssal ízesítjük.

  2. A barackokat kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük, majd a keveréket a csirkemellek belsejébe töltjük. A csirkét óvatosan összezárjuk, szükség esetén fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék ne essen ki.

  3. Egy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olívaolajat és a vajat. A csirkemelleket mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk, kb. 3-4 perc alatt oldalanként, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt készre sütjük.

  4. Tálaláskor a fogpiszkálókat eltávolítjuk, a csirkéket meglocsoljuk a mézzel és tetszőleges köretet választunk hozzá, én salátával tálaltam.

barackkal-toltott-csirkemell-6
Barackkal töltött csirkemell (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: ha éppen nincsen friss barackunk, nyugodtan használhatunk fagyasztottat, vagy ha alaposan lecsöpögtetjük, konzervbarackkal is elkészíthetjük.

Ez a barackos csirkemell igazi nyári hangulatot csempész az asztalra, akár hétköznapi vacsorára, akár baráti grillezésre készíted. A mézes locsolás édeskés ragyogást ad neki, amit egy friss saláta vagy pirított bulgur remekül kiegészít.

A barackkal töltött csirkemell mellett bőven van még csirkemelles receptünk! Kapaszkodj, itt jön még három elképesztően finom fogás!

Paradicsomos mozzarellás csirkemell

Tepsis zöldséges-citromos csirke
Tepsis csirkemell krumplival

Ha tetszett a Barackkal töltött csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept