Levesek

Barackkrémlevesbazsalikomolajjal

Barackkrémleves bazsalikomolajjal
Barackkremleves-bazsalikomolajjal

Hozzávalók
10 db
őszibarack
150 g
görög joghurt
3 ek
méz
1 gerezd
fokhagyma
bors
2 ek
fehérborecet
200 ml
víz
A bazsalikomolajhoz
1 csokor
bazsalikom
200 ml
olívaolaj
A tálaláshoz
0.5 db
kígyóuborka
1 db
őszibarack
30 g
retekcsíra

Elkészítés
  1. A leveshez először felforralunk egy nagy fazék vizet, és beledobjuk a barackokat 30 másodpercre, majd kivesszük és lehúzzuk a héját.

  2. Ezután kimagozzuk a barackokat és egy turmixba rakjuk a joghurttal, a mézzel és a fokhagymával.

  3. Sózzuk, borsozzuk egy kicsit, és hozzátesszük az ecetet. Felöntjük a vízzel és simára turmixoljuk, majd hűtőbe rakjuk.

  4. A bazsalikomolajhoz a bazsalikomleveleket forró vízben blansírozzuk, azaz pár percig forraljuk, majd jeges vízbe dobjuk, lehűtjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Aprítóba rakjuk az olívaolajjal, leturmixoljuk és leszűrjük, majd tálalásig félrerakjuk. 

  5. Tálalásnál pakolunk a leves tetejére egy kevés felkockázott uborkát és barackot, meglocsoljuk bazsalikomolajjal, végül retekcsírával díszítjük. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Elsőre biztos, hogy mindenkinek felszalad a szemöldöke, mikor a fokhagymához ér a hozzávalók listájában, de higgyétek el, ez a frissítő, édes, picit sós leves jéghidegen tuti feldobja a napotokat egy nyári kánikulában.

A barackkrémleves bazsalikomolajjal igazi nyári üdítőbomba, ami a sós-édes-savanykás ízek harmonikus játékával hódít. A joghurt krémessé, a fokhagyma pikánssá, az ecet pedig frissítően karakteressé teszi a hideg levest. A héjazás után pillanatok alatt összedobható, így kezdőknek is ideális választás. :)

Hozzávalók

4 főre
10 db
őszibarack
150 g
görög joghurt
3 ek
méz
1 gerezd
fokhagyma
bors
2 ek
fehérborecet
200 ml
víz
A bazsalikomolajhoz
1 csokor
bazsalikom
200 ml
olívaolaj
A tálaláshoz
0.5 db
kígyóuborka
1 db
őszibarack
30 g
retekcsíra

Elkészítés

  1. A leveshez először felforralunk egy nagy fazék vizet, és beledobjuk a barackokat 30 másodpercre, majd kivesszük és lehúzzuk a héját.

  2. Ezután kimagozzuk a barackokat és egy turmixba rakjuk a joghurttal, a mézzel és a fokhagymával.

  3. Sózzuk, borsozzuk egy kicsit, és hozzátesszük az ecetet. Felöntjük a vízzel és simára turmixoljuk, majd hűtőbe rakjuk.

  4. A bazsalikomolajhoz a bazsalikomleveleket forró vízben blansírozzuk, azaz pár percig forraljuk, majd jeges vízbe dobjuk, lehűtjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Aprítóba rakjuk az olívaolajjal, leturmixoljuk és leszűrjük, majd tálalásig félrerakjuk. 

  5. Tálalásnál pakolunk a leves tetejére egy kevés felkockázott uborkát és barackot, meglocsoljuk bazsalikomolajjal, végül retekcsírával díszítjük. 

barackkrémleves bazsalikomolajjal
Barackkrémleves bazsalikomolajjal (Fotó: Street Kitchen)

Ha valami könnyű, de mégis különleges fogásra vágysz a nagy melegben, ez a leves garantáltan bejön majd. Jéghidegen tálalva az igazi, akár előételként, akár egy friss nyári vacsora részeként. :) Jó étvágyat hozzá!

A barackkrémleves bazsalikomolajjal igazán extra leves, és ha kedvet kaptál még több fullos gyümölcsleveshez, akkor itt van még három!

Almaleves

Dinnyegazpacho

Hideg meggyleves

Ha tetszett a Barackkrémleves bazsalikomolajjal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept