Megúszós sütik

Barackosmorzsasüti

Barackos morzsasüti
Barackos morzsasüti

Hozzávalók
8 db
sárgabarack
(60 g/db)
1 db
citrom leve
2 ek
kristálycukor
A tésztához
200 g
finomliszt
130 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 tk
sütőpor
1 csipet
100 g
hideg vaj + a forma kikenéséhez
A tálaláshoz
1 ek
porcukor

Elkészítés
  1. A barackokat kimagozzuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk a citromlével és a kristálycukorral.

  2. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. A hideg vajat kis kockákra vágjuk és a lisztes keverékhez adjuk, majd egy késes aprítóban morzsás állagú tésztát készítünk.

  3. A tepsit kivajazzuk, majd a barackdarabokat egyenletesen elosztjuk benne. A morzsás tésztát a barackréteg tetejére szórjuk, ügyelve, hogy mindenhol befedje.

  4. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.


www.streetkitchen.hu

Egy gyorsan elkészíthető sütemény, ami bebarackozza akár a hétköznapokat is. Morzsapartira fel!

Ez a barackos morzsasüti az egyik legjobb dolog, ami egy érett barackkal történhet: omlós, édes morzsatészta, lédús barackdarabok, mindez egy villámgyorsan összedobható desszertben. Tökéletes, ha gyorsan kell valami finom, de egyszerű édesség akár hétköznapra, akár hétvégére.

Hozzávalók

1 20x30 cm-es tepsihez
8 db
sárgabarack
(60 g/db)
1 db
citrom leve
2 ek
kristálycukor
A tésztához
200 g
finomliszt
130 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 tk
sütőpor
1 csipet
100 g
hideg vaj + a forma kikenéséhez
A tálaláshoz
1 ek
porcukor

Elkészítés

  1. A barackokat kimagozzuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk a citromlével és a kristálycukorral.

  2. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. A hideg vajat kis kockákra vágjuk és a lisztes keverékhez adjuk, majd egy késes aprítóban morzsás állagú tésztát készítünk.

  3. A tepsit kivajazzuk, majd a barackdarabokat egyenletesen elosztjuk benne. A morzsás tésztát a barackréteg tetejére szórjuk, ügyelve, hogy mindenhol befedje.

  4. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.


Tipp: ha nincs épp kéznél friss barack, nyugodtan használhatsz fagyasztott vagy akár konzervbarackot is, ha konzervet használsz, mindenképp szűrd le.

Barackos morzsasüti
Barackos morzsasüti (Fotó: Street Kitchen)

Hasznos tudnivalók

  • Barack választása: használhatsz friss, konzerv vagy akár fagyasztott barackot is – mindegyikkel működni fog.

  • Morzsatészta: a hideg vaj a titok, így lesz igazán ropogós és omlós.

  • Sütés: akkor jó, ha aranybarnára sül a morzsa a tetején – ettől lesz igazán finom.

  • Tálalás: porcukorral megszórva tálald, de egy gombóc vaníliafagylalt is tökéletesen illik hozzá.

Bejött a barackos morzsasüti? Íme még három hasonló finomság:

Fűszeres almás crumble

Epres-málnás morzsasüti

Rebarbarás morzsasüti

Ha tetszett a Barackos morzsasüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept