A barackokat kimagozzuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk a citromlével és a kristálycukorral.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. A hideg vajat kis kockákra vágjuk és a lisztes keverékhez adjuk, majd egy késes aprítóban morzsás állagú tésztát készítünk.
A tepsit kivajazzuk, majd a barackdarabokat egyenletesen elosztjuk benne. A morzsás tésztát a barackréteg tetejére szórjuk, ügyelve, hogy mindenhol befedje.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
Barackosmorzsasüti
Egy gyorsan elkészíthető sütemény, ami bebarackozza akár a hétköznapokat is. Morzsapartira fel!
Ez a barackos morzsasüti az egyik legjobb dolog, ami egy érett barackkal történhet: omlós, édes morzsatészta, lédús barackdarabok, mindez egy villámgyorsan összedobható desszertben. Tökéletes, ha gyorsan kell valami finom, de egyszerű édesség akár hétköznapra, akár hétvégére.
Hozzávalók
A tésztához
A tálaláshoz
Elkészítés
A barackokat kimagozzuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk a citromlével és a kristálycukorral.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. A hideg vajat kis kockákra vágjuk és a lisztes keverékhez adjuk, majd egy késes aprítóban morzsás állagú tésztát készítünk.
A tepsit kivajazzuk, majd a barackdarabokat egyenletesen elosztjuk benne. A morzsás tésztát a barackréteg tetejére szórjuk, ügyelve, hogy mindenhol befedje.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp: ha nincs épp kéznél friss barack, nyugodtan használhatsz fagyasztott vagy akár konzervbarackot is, ha konzervet használsz, mindenképp szűrd le.

Hasznos tudnivalók
Barack választása: használhatsz friss, konzerv vagy akár fagyasztott barackot is – mindegyikkel működni fog.
Morzsatészta: a hideg vaj a titok, így lesz igazán ropogós és omlós.
Sütés: akkor jó, ha aranybarnára sül a morzsa a tetején – ettől lesz igazán finom.
Tálalás: porcukorral megszórva tálald, de egy gombóc vaníliafagylalt is tökéletesen illik hozzá.
Bejött a barackos morzsasüti? Íme még három hasonló finomság:
Ha tetszett a Barackos morzsasüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!