Hozzávalók
Az almás alaphoz
- 4 db alma (200 g/db)
- 90 g barna cukor
- ½ db citrom reszelt héja
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt gyömbér
- 80 g olvasztott vaj
- 1 ek finomliszt
A tésztához
- 200 g zabpehely
- 100 g finomliszt
- 120 g barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt gyömbér
- 80 g aprított dió
- 190 g hideg vaj
Fűszeres almás crumble
Hozzávalók
Az almás alaphoz
- 4 db alma (200 g/db)
- 90 g barna cukor
- ½ db citrom reszelt héja
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt gyömbér
- 80 g olvasztott vaj
- 1 ek finomliszt
A tésztához
- 200 g zabpehely
- 100 g finomliszt
- 120 g barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt gyömbér
- 80 g aprított dió
- 190 g hideg vaj
A fűszeres almás crumble első lépéseként a gyümölcsökkel foglalkozunk. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval, és a sütőtál aljára rakjuk.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd rámorzsoljuk az almaréteg tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük a fűszeres almás sütit. Még melegen, porcukorral megszórva, esetleg egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20-25 perc
- Sütési idő: 30-35 perc
Ha tetszett a fűszeres almás crumble receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!