Barackos sütik

Barackospudingossüti

Barackos pudingos süti
barackos-pudingos-suti

Hozzávalók
2 db
tojás
200 g
kristálycukor
70 g
étolaj
200 ml
tej
260 g
finomliszt
7 g
sütőpor
A pudinghoz
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
500 ml
tej
60 g
porcukor
1 ek
vaníliaaroma
A tetejére
6 db
sárgabarack
(60 g/db)
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2
fahéj

Elkészítés
  1. A barackos pudingos süti első lépéseként elkészítjük a pudingot a csomagoláson lévő instrukciók alapján, és miközben főzzük, hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát is, hogy ezzel még erőteljesebb vaníliaízt adjunk a pudingnak. Ezt a receptet őszies ízvilágban is el lehet készíteni dióízű pudinggal és diódarabokkal. 

  2. Ahogy kész van, félretesszük, és egy tálban kézi mixerrel kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd belekeverjük az olajat és a tejet is. Ezután következnek a száraz alapanyagok, mint a liszt és a sütőpor.

  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskótatésztát, és a pudingot rászedjük a tetejére. 

  4. Egy tálba dobáljuk a felezett és magozott sárgabarackokat, amiket megszórunk vaníliás cukorral és fahéjjal, majd jól átforgatjuk és a pudingos piskóta tetejére helyezzük.

  5. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

Ez egy nagyon finom és cuccos süti, amit biztosan el fogok készíteni máskor is, és ajánlom, hogy ti is tegyétek ezt! Nem fogjátok megbánni.

Ez a barackos pudingos süti igazi retró hangulatot idéz, modern tálalásban. A vaníliás krém lágysága és a fahéjas sült barack édessége tökéletesen passzol a könnyű piskótához. Minden egy tepsiben készül, így ideális választás akkor is, ha gyorsan összeütnél valami látványosat és finomat. A recept szuper kezdőknek is, nem igényel különleges technikát.

Hozzávalók

1 30x20 cm-es tepsihez
2 db
tojás
200 g
kristálycukor
70 g
étolaj
200 ml
tej
260 g
finomliszt
7 g
sütőpor
A pudinghoz
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
500 ml
tej
60 g
porcukor
1 ek
vaníliaaroma
A tetejére
6 db
sárgabarack
(60 g/db)
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2
fahéj

Elkészítés

  1. A barackos pudingos süti első lépéseként elkészítjük a pudingot a csomagoláson lévő instrukciók alapján, és miközben főzzük, hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát is, hogy ezzel még erőteljesebb vaníliaízt adjunk a pudingnak. Ezt a receptet őszies ízvilágban is el lehet készíteni dióízű pudinggal és diódarabokkal. 

  2. Ahogy kész van, félretesszük, és egy tálban kézi mixerrel kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd belekeverjük az olajat és a tejet is. Ezután következnek a száraz alapanyagok, mint a liszt és a sütőpor.

  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskótatésztát, és a pudingot rászedjük a tetejére. 

  4. Egy tálba dobáljuk a felezett és magozott sárgabarackokat, amiket megszórunk vaníliás cukorral és fahéjjal, majd jól átforgatjuk és a pudingos piskóta tetejére helyezzük.

  5. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

barackos-pudingos-suti-2
Barackos pudingos süti (Fotó: Street Kitchen)

Ez a süti minden alkalomra tökéletes – hétvégi ebéd utánra, uzsonnára vagy vendégvárónak is szuper választás. Melegen és hidegen is mennyei, de egy gombóc vaníliafagyival tálalva tényleg mindenkit leveszel vele a lábáról. Ha egyszer kipróbálod, tuti, hogy rendszeres vendég lesz a sütődből!

A barackos pudingos süti után kedvet kaptál még több barackos sütihez? Íme, itt van még három tutiság!

Barackos tiramisu

Fordított barackos lepény

Barackos-túrós párna

Ha tetszett a Barackos pudingos süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept