A barackos-túrós pite tésztájához a lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a porcukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a tojássárgájákat, a tejfölt, és tésztát gyúrunk belőle. Kettéosztjuk. Az egyik tésztagombócot két sütőpapír között a tepsi aljának méretére nyújtjuk. Egy másik sütőpapírlapot beleteszünk a tepsibe úgy, hogy kétoldalt túllógjon. Fontos lépés, mert ennél fogva könnyebb kiemelni a kész süteményt. A tésztalapot a tepsi aljára tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot.
Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába.
A barackokat 2-3 cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük egy evőkanál liszttel és porcukorral, átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a kockákat a porcukros liszt.
Az elősütött lapra simítjuk a tölteléket, és beledobáljuk a barackkockákat. A másik tésztagombócból is két sütőpapír között a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk és a töltelékre helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit. Szeletelés előtt mindenképpen hagyjuk kihűlni.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: kb. 40 perc
- Pihentetés: min. 1 óra