Fantasztikus desszertek

Bobajka,azeredetimákosguba

Bobajka, az eredeti mákos guba

Hozzávalók
15 g
élesztő
300 ml
tej
2 csapott ek
cukor
500 g
liszt
1 db
tojás
1 csipet
20 g
vaníliás cukor
150 g
darált mák
100 g
porcukor
1
citrom reszelt héja
50 g
vaj

Elkészítés
Rengeteg zseniális mákos cuccot adtunk már a világnak, ebből valószínűleg a bobajka az egyik legjobb. Ha még nem ismertétek, gyorsan pótoljátok ezt a hiányosságot, mert ha egyszer megcsináljátok, onnantól tutira visszatérő vendég lesz!A bobajka elkészítéséhez 1 deci langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk, hogy felfusson. A maradék tejet egy kis lábosban összemelegítjük a vajjal. Közben a liszthez adjuk a tojást, a sót, a vaníliás cukrot,  majd a felfutott élesztőt és a vajas tejet. Alaposan kidagasztjuk, majd nedves konyharuhával letakarva 1 órán át kelni hagyjuk.
Ha szépen megkelt, egy lisztezett deszkán finoman kinyújtjuk nagyjából 2 centi vastagra és négy csíkot vágunk belőle.  A csíkokat hengerré formázzuk és éles késsel kb. 3 centi széles darabokra vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép sárgára sütjük.
Kivesszük a sütőből és megvárjuk, amíg kihűlnek, majd gyöngyöző vízbe dobjuk őket és rövid ideig, kb. fél percig, hagyjuk állni a vízben, majd egy szűrőkanállal kiszedjük, és rögtön mehetnek a cukros-mákos-reszelt citromhéjas keverékbe. Alaposan összeforgatjuk őket és már ehetjük is.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Bobajka[/caption]

Ezeket a recepteket is nézd meg:

Mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóvalAlmás-mákos rétes 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Olyan mint a mákos guba, csak jobb, mert itt a kifli nem kifli, hanem saját firlefanty, azaz bobajka. Egyszerűen nem lehet megunni, igazi csemege minden mákrajongónak.

Hozzávalók

4 főre
15 g
élesztő
300 ml
tej
2 csapott ek
cukor
500 g
liszt
1 db
tojás
1 csipet
20 g
vaníliás cukor
150 g
darált mák
100 g
porcukor
1
citrom reszelt héja
50 g
vaj
Rengeteg zseniális mákos cuccot adtunk már a világnak, ebből valószínűleg a bobajka az egyik legjobb. Ha még nem ismertétek, gyorsan pótoljátok ezt a hiányosságot, mert ha egyszer megcsináljátok, onnantól tutira visszatérő vendég lesz!A bobajka elkészítéséhez 1 deci langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk, hogy felfusson. A maradék tejet egy kis lábosban összemelegítjük a vajjal. Közben a liszthez adjuk a tojást, a sót, a vaníliás cukrot,  majd a felfutott élesztőt és a vajas tejet. Alaposan kidagasztjuk, majd nedves konyharuhával letakarva 1 órán át kelni hagyjuk.
Ha szépen megkelt, egy lisztezett deszkán finoman kinyújtjuk nagyjából 2 centi vastagra és négy csíkot vágunk belőle.  A csíkokat hengerré formázzuk és éles késsel kb. 3 centi széles darabokra vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép sárgára sütjük.
Kivesszük a sütőből és megvárjuk, amíg kihűlnek, majd gyöngyöző vízbe dobjuk őket és rövid ideig, kb. fél percig, hagyjuk állni a vízben, majd egy szűrőkanállal kiszedjük, és rögtön mehetnek a cukros-mákos-reszelt citromhéjas keverékbe. Alaposan összeforgatjuk őket és már ehetjük is.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Bobajka[/caption]

Ezeket a recepteket is nézd meg:

Mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóvalAlmás-mákos rétes 

Ha tetszett a Bobajka, az eredeti mákos guba receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept