Brutális kaják

Böllérleves

Böllérleves

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
sertészsír
3 gerezd
fokhagyma
3 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
2 szál
fehérrépa
(120 g/szál)
1 mk
fűszerpaprika
2.5 l
víz
5 db
babérlevél
500 g
sütni való kolbász
1 db
tojás
3 db
krumpli
(100 g/db)
400 g
csiperkegomba
1 ek
mustár
300 g
tejföl
1 tk
finomliszt

Elkészítés

A hagymát finomra vágjuk és elkezdjük megdinsztelni a zsíron egy lábosban. Öt perc után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, illetve a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és fehérrépát. Újabb egy perc pirítás után megszórjuk a paprikával, elkeverjük és felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a babérleveleket és sózzuk. 

Amíg felforr a leves, a kolbászt kiszabadítjuk a bőréből, összegyúrjuk a tojással és diónyi gombócokat formázunk belőle. Ha felforrt a leves, hozzáadjuk a kolbászgombócokat, a 2 cm-es darabokra felkockázott krumplit és a cikkekre vágott gombát. Addig főzzük közepes lángon a levest, míg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt pedig kikeverjük a liszttel, adunk hozzá egy merőkanálnyi forró levest, elkeverjük és visszaöntjük a lábosba. Egyet forralunk rajta, és kész is! 

Böllérleves
Böllérleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A böllérleves mellett van még néhány szuper, laktató leves a tarsolyunkban, mutatunk is néhányat!

Krumplileves csipetkével

Virslis savanyúkáposzta-leves

Zé-féle dörgicsei csibeleves

www.streetkitchen.hu

Hagyományosan disznóvágásokon készül ez a leves, mikor a kész kolbászhúsból egy keveset félretesznek és abból csinálják a gombócokat. De nem kell feltétlenül disznótort tartani, hogy elkészítsd – csak pár szál jóféle sütni való kolbászra lesz szükséged hozzá.

Hozzávalók

6 főre
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
sertészsír
3 gerezd
fokhagyma
3 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
2 szál
fehérrépa
(120 g/szál)
1 mk
fűszerpaprika
2.5 l
víz
5 db
babérlevél
500 g
sütni való kolbász
1 db
tojás
3 db
krumpli
(100 g/db)
400 g
csiperkegomba
1 ek
mustár
300 g
tejföl
1 tk
finomliszt

A hagymát finomra vágjuk és elkezdjük megdinsztelni a zsíron egy lábosban. Öt perc után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, illetve a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és fehérrépát. Újabb egy perc pirítás után megszórjuk a paprikával, elkeverjük és felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a babérleveleket és sózzuk. 

Amíg felforr a leves, a kolbászt kiszabadítjuk a bőréből, összegyúrjuk a tojással és diónyi gombócokat formázunk belőle. Ha felforrt a leves, hozzáadjuk a kolbászgombócokat, a 2 cm-es darabokra felkockázott krumplit és a cikkekre vágott gombát. Addig főzzük közepes lángon a levest, míg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt pedig kikeverjük a liszttel, adunk hozzá egy merőkanálnyi forró levest, elkeverjük és visszaöntjük a lábosba. Egyet forralunk rajta, és kész is! 

Böllérleves
Böllérleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A böllérleves mellett van még néhány szuper, laktató leves a tarsolyunkban, mutatunk is néhányat!

Krumplileves csipetkével

Virslis savanyúkáposzta-leves

Zé-féle dörgicsei csibeleves

Ha tetszett a Böllérleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept