A leveles tészta egyik hosszabb felét megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórjuk oregánóval, rárakjuk a bolognai szószt, ráreszeljük a parmezánt, és ráhajtjuk a tésztát. Kicsit lenyomkodjuk, majd két ujjnyi darabokat vágunk le belőle, amiket megcsavarunk. Tepsire rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Nem kell órákig állni a konyhában ahhoz, hogy villantsunk valami finomat a vendégeknek. Elég egy kis maradék bolognai szósz és egy adag leveles tészta.
Hozzávalók
1 tepsi
1 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1 ek
sűrített paradicsom
1 tk
oregánó
1 - 1.5 adag
bolognai szósz
20 g
parmezán
100 g
gouda sajt
A leveles tészta egyik hosszabb felét megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórjuk oregánóval, rárakjuk a bolognai szószt, ráreszeljük a parmezánt, és ráhajtjuk a tésztát. Kicsit lenyomkodjuk, majd két ujjnyi darabokat vágunk le belőle, amiket megcsavarunk. Tepsire rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Bolognai ragus csavart (Fotó: Street Kitchen)
Ha tetszett a bolognais csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!