Brutális kaják

Borsósbrassói

Borsós brassói

Hozzávalók
40 g
zsírszalonna
500 g
sertésszűz
1 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 ek
liszt
1 tk
pirospaprika
250 ml
víz
(vagy alaplé)
300 g
zöldborsó
só, bors
1 kg
burgonya
5 - 6 ek
olaj

Elkészítés

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rádobjuk a csíkozott sertéshúst, és nem mozgatjuk, hagyjuk, hogy legyen rajta egy kis pörzsanyag. Hozzádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, ezzel is pirítjuk 4-5 percig (magas lángon, hogy semmi se eresszen levet), megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, és elkeverjük. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, hozzádobjuk a borsót, és 5-10 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Borsós brassói

Az egészben főtt (vagy mikróban elkészült) burgonyát meghámozzuk, és magas hőfokon pirosra sütjük egy serpenyőben az olajon, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szeretitek, összeforgathatjátok az egészet, én egymás mellé szoktam tálalni a húst és a köretet.

www.streetkitchen.hu

Nálunk örök vitatéma, hogy milyen az igazi brassói. Én állítom, hogy borsóval készül (megjegyezném hogy én egészen felnőtt koromig csak így ismertem, mert anya mindig így csinálta), a csapat másik fele meg kitart amellett, hogy borsó nélkül kell elkészíteni. Őszintén nem érdekel, ki mit mond, nekem mindig is borsóval lesz a nagybetűs brassói, hisz így nőttem fel. :D

Hozzávalók

3 - 4 főre
40 g
zsírszalonna
500 g
sertésszűz
1 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 ek
liszt
1 tk
pirospaprika
250 ml
víz
(vagy alaplé)
300 g
zöldborsó
só, bors
1 kg
burgonya
5 - 6 ek
olaj

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rádobjuk a csíkozott sertéshúst, és nem mozgatjuk, hagyjuk, hogy legyen rajta egy kis pörzsanyag. Hozzádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, ezzel is pirítjuk 4-5 percig (magas lángon, hogy semmi se eresszen levet), megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, és elkeverjük. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, hozzádobjuk a borsót, és 5-10 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Borsós brassói

Az egészben főtt (vagy mikróban elkészült) burgonyát meghámozzuk, és magas hőfokon pirosra sütjük egy serpenyőben az olajon, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szeretitek, összeforgathatjátok az egészet, én egymás mellé szoktam tálalni a húst és a köretet.

Ha tetszett a Borsós brassói receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept