Tészták

Borsós„carbonara”édesburgonya-gnocchi

Borsós „carbonara” édesburgonya-gnocchi

Hozzávalók
A gnocchihoz
1 db
édesburgonya
250 g
liszt
0.5 db
tojás
A mártáshoz
2 db
tojás
100 ml
habtejszín
50 g
parmezán
só, bors
100 g
füstölt bacon
2 - 4 ek
olívaolaj
2 - 3 gerezd
fokhagyma
100 g
borsó

Elkészítés

Az édesburgonyát megszurkáljuk egy villával, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul teljesen (kb. 40-60 perc, mérettől függően). Amikor kész, meghámozzuk, és a belsejét egy robotgépben pépesítjük. Hagyjuk kihűlni, és amikor már hideg vagy minimum szoba-hőmérsékletű, az így kapott, kb. 150 g-nyi krémet összegyúrjuk a liszttel és 1 felvert tojás felével. Ujjnyi vastag hengert formálunk belőle, majd egy habkártyával vagy késsel 2 cm-es darabokat vágunk belőle, és az ujjunkkal benyomjuk a közepét, így úgy fog kinézni, mint egy kispárna, amire ráhajtottuk a fejünket. (Alapvetően úgy formázzuk, ahogy szeretnénk.)

A mártáshoz felverjük a tojást, hozzátesszük a tejszínt és a reszelt parmezánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A felcsíkozott bacont az olívaolajon közepes hőmérsékleten lepirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és félrehúzzuk. 

A gnocchit a borsóval együtt bő, forró, sós vízben 3-4 perc alatt megfőzzük (amíg fel nem jöttek a víz tetejére), majd leszűrjük. 

A pirított baconre öntjük a tojásos mixünket, a borsós gnocchit, és alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik, de ne tovább, különben rántotta lesz a végeredmény. Tálalásnál parmezánforgácsokkal megszórjuk, és  pár evőkanál olívaolajat csorgatunk rá.

www.streetkitchen.hu

Az Édesburgonyás ételek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Hozzátenném, hogy ez nem egy originale carbonararecept, csak egy hozzá hasonló tojásos mártás, tehát ne kövezzetek meg, de szerintem tök jól működik, és finom a végeredmény.

Hozzávalók

2 főre
A gnocchihoz
1 db
édesburgonya
250 g
liszt
0.5 db
tojás
A mártáshoz
2 db
tojás
100 ml
habtejszín
50 g
parmezán
só, bors
100 g
füstölt bacon
2 - 4 ek
olívaolaj
2 - 3 gerezd
fokhagyma
100 g
borsó

Az édesburgonyát megszurkáljuk egy villával, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul teljesen (kb. 40-60 perc, mérettől függően). Amikor kész, meghámozzuk, és a belsejét egy robotgépben pépesítjük. Hagyjuk kihűlni, és amikor már hideg vagy minimum szoba-hőmérsékletű, az így kapott, kb. 150 g-nyi krémet összegyúrjuk a liszttel és 1 felvert tojás felével. Ujjnyi vastag hengert formálunk belőle, majd egy habkártyával vagy késsel 2 cm-es darabokat vágunk belőle, és az ujjunkkal benyomjuk a közepét, így úgy fog kinézni, mint egy kispárna, amire ráhajtottuk a fejünket. (Alapvetően úgy formázzuk, ahogy szeretnénk.)

A mártáshoz felverjük a tojást, hozzátesszük a tejszínt és a reszelt parmezánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A felcsíkozott bacont az olívaolajon közepes hőmérsékleten lepirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és félrehúzzuk. 

A gnocchit a borsóval együtt bő, forró, sós vízben 3-4 perc alatt megfőzzük (amíg fel nem jöttek a víz tetejére), majd leszűrjük. 

A pirított baconre öntjük a tojásos mixünket, a borsós gnocchit, és alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik, de ne tovább, különben rántotta lesz a végeredmény. Tálalásnál parmezánforgácsokkal megszórjuk, és  pár evőkanál olívaolajat csorgatunk rá.

Ha tetszett a borsós „carbonara” édesburgonya-gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése