Street Kitchen

Brassóigyerekeknek

Brassói gyerekeknek

Hozzávalók
A krumplihoz
400 g
krumpli
bő étolaj
A brassóihoz
150 g
bacon
1 ek
étolaj
700 g
pulykamell
1 ek
majoránna
20 g
sűrített paradicsom
1 tk
őrölt fűszerpaprika
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
100 g
zöldborsó
1 tk
étkezési keményítő

Elkészítés

A krumplit kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós, bő lobogó vízben 80%-osra főzzük, majd leszűrjük. Fontos, hogy ne főzzük teljesen puhára.

A bacont felcsíkozzuk, egy serpenyőbe tesszük az olajjal együtt, közepes hőfokon kisütjük a zsírját, majd kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsírra dobjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst, és erős hőfokon kb. 2 perc alatt megpirítjuk. Megszórjuk a majoránnával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is jól lepirítjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát, beletesszük a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 300 ml vízzel – ezt mindenki maga eldöntheti, mennyire szeretné szaftosra vagy esetleg szárazabbra –, és kb. 5 percig főzzük. 

A krumplihoz 180 fokra melegítjük az olajat, és kb. 4 perc alatt szép barnára sütjük őket, majd kivesszük, leitatjuk róla a felesleges olajat, és hozzákeverjük a raguhoz. Ha esetleg nagyon felszívta volna a krumpli a szaftot, és szeretnénk, hogy szaftosabb legyen az étel, akkor felöntjük további 200 ml vízzel. Belekeverjük a zöldborsót is. A keményítőt kb. 50 ml vízben elkeverjük, és besűrítjük vele a brassóinkat. 

Tányérba szedjük az ételt, és megszórjuk a korábban lepirított baconnel. 

brassoi-gyerekeknek
Brassói gyerekeknek (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Egy teljes menüt szeretnél összeállítani a kicsiknek? A brassói gyerekeknek nevű receptünk után próbáld ki ezeket is!

Ramen leves gyerekeknek

Szaftos húsgolyó zöldséges szószban

Meggyes-vaníliapudingos palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ahogy szinte mindent, a brassóit is százféleképpen lehet elkészíteni. Mindenki másban hisz, és arra esküszik, hogy márpedig azt úgy kell, ahogy ő csinálja. Tévedés. Egy a lényeg: hogy a végeredmény finom legyen. Mindegy, hogy borsóval vagy anélkül, szaftosan vagy szárazon. Csak FINOM legyen!

Hozzávalók

6 főre
A krumplihoz
400 g
krumpli
bő étolaj
A brassóihoz
150 g
bacon
1 ek
étolaj
700 g
pulykamell
1 ek
majoránna
20 g
sűrített paradicsom
1 tk
őrölt fűszerpaprika
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
100 g
zöldborsó
1 tk
étkezési keményítő

A krumplit kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós, bő lobogó vízben 80%-osra főzzük, majd leszűrjük. Fontos, hogy ne főzzük teljesen puhára.

A bacont felcsíkozzuk, egy serpenyőbe tesszük az olajjal együtt, közepes hőfokon kisütjük a zsírját, majd kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsírra dobjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst, és erős hőfokon kb. 2 perc alatt megpirítjuk. Megszórjuk a majoránnával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is jól lepirítjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát, beletesszük a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 300 ml vízzel – ezt mindenki maga eldöntheti, mennyire szeretné szaftosra vagy esetleg szárazabbra –, és kb. 5 percig főzzük. 

A krumplihoz 180 fokra melegítjük az olajat, és kb. 4 perc alatt szép barnára sütjük őket, majd kivesszük, leitatjuk róla a felesleges olajat, és hozzákeverjük a raguhoz. Ha esetleg nagyon felszívta volna a krumpli a szaftot, és szeretnénk, hogy szaftosabb legyen az étel, akkor felöntjük további 200 ml vízzel. Belekeverjük a zöldborsót is. A keményítőt kb. 50 ml vízben elkeverjük, és besűrítjük vele a brassóinkat. 

Tányérba szedjük az ételt, és megszórjuk a korábban lepirított baconnel. 

brassoi-gyerekeknek
Brassói gyerekeknek (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Egy teljes menüt szeretnél összeállítani a kicsiknek? A brassói gyerekeknek nevű receptünk után próbáld ki ezeket is!

Ramen leves gyerekeknek

Szaftos húsgolyó zöldséges szószban

Meggyes-vaníliapudingos palacsinta

Ha tetszett a Brassói gyerekeknek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept