A krumplit kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós, bő lobogó vízben 80%-osra főzzük, majd leszűrjük. Fontos, hogy ne főzzük teljesen puhára.
A bacont felcsíkozzuk, egy serpenyőbe tesszük az olajjal együtt, közepes hőfokon kisütjük a zsírját, majd kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsírra dobjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst, és erős hőfokon kb. 2 perc alatt megpirítjuk. Megszórjuk a majoránnával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is jól lepirítjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát, beletesszük a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 300 ml vízzel – ezt mindenki maga eldöntheti, mennyire szeretné szaftosra vagy esetleg szárazabbra –, és kb. 5 percig főzzük.
A krumplihoz 180 fokra melegítjük az olajat, és kb. 4 perc alatt szép barnára sütjük őket, majd kivesszük, leitatjuk róla a felesleges olajat, és hozzákeverjük a raguhoz. Ha esetleg nagyon felszívta volna a krumpli a szaftot, és szeretnénk, hogy szaftosabb legyen az étel, akkor felöntjük további 200 ml vízzel. Belekeverjük a zöldborsót is. A keményítőt kb. 50 ml vízben elkeverjük, és besűrítjük vele a brassóinkat.
Tányérba szedjük az ételt, és megszórjuk a korábban lepirított baconnel.

- Elkészítési idő: 30 perc