Megjegyzés: a videóban szereplő három szintes croque madame-torony fogyasztása életveszélyes a méretének és benne található kalóriának köszönhetően. Ezért ez a recept egy-egy normál adagra vonatkozik. Persze ha valaki bátor és éhes...
Dobjátok össze a besamelt: egy lábosban olvasszátok meg a vajat, szórjátok rá a lisztet, összekeverve hevítsétek kicsit, de ne hagyjátok, hogy megbarnuljon. Fokozatosan, kis részletekben adjátok hozzá a tejet és minden alkalommal keverjétek csomómentesre. Végül alaposan forraljátok ki, szórjátok bele a reszelt sajtot és ízesítsétek sóval, fehérborssal és frissen reszelt szerecsendióval.
Izzítsátok be a sütőt és a kenyérszeleteket kicsit pirítsátok meg benne. Kenjétek meg vajjal, nyomjatok rá besamelt, pakoljátok rá a szeletelt sonkát és a reszelt sajt felét, majd az egészet dobjátok be a sütőbe és süssétek addig, míg a sajt megolvad. Vegyétek ki a sütőből, kanalazzatok rá az olvadt sajtrétegre még egy adag besamelt és rakjátok rá a másik szelet pirítóst.

Erre is jön egy nagy kanál besamell és a maradék reszelt sajt. Ismét megy vissza az egész a sütőbe, míg a sajt megolvad és összekeveredik a lágy besamellel. Míg ez megtörténik, süssetek gyorsan két tükörtojást egy serpenyőben. Ha kész a szendvics, dobjátok rá a tetetjére a tojást és azon nyomban faljátok is be, utána pedig még dőljetek le egy kicsit a kanapéra, nem kell mindig rohanni.