Fantasztikus desszertek

Brutálisanfinombaklavatekercsek

Brutálisan finom baklava tekercsek

Hozzávalók
A rétegeléshez:
12 db
réteslap
300 g
olvasztott vaj
A szóráshoz:
150 g
dió
150 g
pisztácia
150 g
mandula
120 g
cukor
1 tk
őrölt fahéj
A sziruphoz:
280 ml
víz
250 g
cukor
3 - 4
fahéjrúd
100 g
méz
1
narancs leve
A díszítéshez:
aprított dió és pisztácia

Elkészítés
A sziruphoz mindent egy lábasba rakunk, felforraljuk és közepes lángon hagyjuk gyöngyözni kb. 10 percig. A szóráshoz a magokat, cukrot és mandulát egy aprítóba dobjuk és durvára zúzzuk. A réteslapokból hármat egymásra helyezünk, úgy, hogy mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal. A harmadik lapra is jön kevés vaj, megszórjuk a cukros-magos keverékkel, majd félbevágjuk.
A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük mindkét cukros réteslapot, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk és egy enyhén kivajazott tepsibe rakosgatjuk őket, viszonylag szorosan egymás mellé. A maradék réteslapokat is hármasával, ugyanígy elkészítjük. Mikor tele lett a tepsi a kis baklava tekercsekkel, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket kb. 35-40 percre és még melegen lelocsoljuk a cukorsziruppal. Az aprított pisztáciával és dióval megszórjuk őket.

www.streetkitchen.hu

A baklavát szerintünk nem kell senkinek bemutatnunk, de minden bizonnyal ez a világ egyik legkiadósabb desszertje. Most Nóri kicsit továbbgondolta az alapreceptet és összedobott egy naggggyon durva tepsis változatot. Nézzétek! ;)

Hozzávalók

1 32x15 cm-es tepsihez:
A rétegeléshez:
12 db
réteslap
300 g
olvasztott vaj
A szóráshoz:
150 g
dió
150 g
pisztácia
150 g
mandula
120 g
cukor
1 tk
őrölt fahéj
A sziruphoz:
280 ml
víz
250 g
cukor
3 - 4
fahéjrúd
100 g
méz
1
narancs leve
A díszítéshez:
aprított dió és pisztácia
A sziruphoz mindent egy lábasba rakunk, felforraljuk és közepes lángon hagyjuk gyöngyözni kb. 10 percig. A szóráshoz a magokat, cukrot és mandulát egy aprítóba dobjuk és durvára zúzzuk. A réteslapokból hármat egymásra helyezünk, úgy, hogy mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal. A harmadik lapra is jön kevés vaj, megszórjuk a cukros-magos keverékkel, majd félbevágjuk.
A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük mindkét cukros réteslapot, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk és egy enyhén kivajazott tepsibe rakosgatjuk őket, viszonylag szorosan egymás mellé. A maradék réteslapokat is hármasával, ugyanígy elkészítjük. Mikor tele lett a tepsi a kis baklava tekercsekkel, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket kb. 35-40 percre és még melegen lelocsoljuk a cukorsziruppal. Az aprított pisztáciával és dióval megszórjuk őket.

Ha tetszett a Brutálisan finom baklava tekercsek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept