Első lépésként a burgonyát felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük közepes lángon. Mikor megpuhult, leszűrjük és még forrón áttörjük, így hagyjuk kihűlni.
Hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tojást és egy teáskanál sót. Mehet hozzá az élesztő és a liszt is, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és 15 percig hagyjuk pihenni.
Lisztezett felületen 4 részre osztjuk a pihentetett tésztát, kigombócoljuk őket és 0,5 cm vastagságú ovális formára nyújtjuk.
Az egyik mozzarellát vékony csíkokra vágjuk és a kinyújtott tészták szélére pakoljuk, majd ráhajtogatjuk a tésztát.
Az így kapott „csónakokat” sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 230 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
A feltéthez a paradicsomszósszal megkenjük a tésztákat, megszórjuk sóval és oregánóval, és tetszőlegesen megpakoljuk a feltétekkel. Mehet rá szalámi, sonka, pepperoni, de amit semmiképp ne hagyjatok le a végén, az a mozzarella.
A megpakolt pizzákat visszatesszük a sütőbe 10 percre és miután ráolvadt a sajt, tépkedünk még rá pár levél bazsalikomot, a tetejét pedig meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Burgonyáskamupizza
Az olaszok a pizza tetejére pakolják a hajszálvékonyra szeletelt krumplit, én azonban ezúttal a tésztájába rejtettem. Lehet, hogy a profi pizzaiolók hüledeznének, ha meghallanák, de az tuti, hogy az első kóstolás őket is meggyőzné róla, mennyire király is ez a kamu pizza!
A burgonyás kamu pizza simán van olyan ütős, hogy még az olaszok is megirigyelnék! Ez a merész, mégis otthonos fogás bebizonyítja, hogy a hagyományokat néha érdemes újraértelmezni. Nem kell rögtön Nápolyba zarándokolni egy jó pizzáért – elég egy kis kreativitás, és máris kész a pizzának álcázott élmény, ami egyszerre komfortos, meglepő és piszkosul finom.
Hozzávalók
A feltétekhez
Elkészítés
Első lépésként a burgonyát felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük közepes lángon. Mikor megpuhult, leszűrjük és még forrón áttörjük, így hagyjuk kihűlni.
Hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tojást és egy teáskanál sót. Mehet hozzá az élesztő és a liszt is, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és 15 percig hagyjuk pihenni.
Lisztezett felületen 4 részre osztjuk a pihentetett tésztát, kigombócoljuk őket és 0,5 cm vastagságú ovális formára nyújtjuk.
Az egyik mozzarellát vékony csíkokra vágjuk és a kinyújtott tészták szélére pakoljuk, majd ráhajtogatjuk a tésztát.
Az így kapott „csónakokat” sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 230 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
A feltéthez a paradicsomszósszal megkenjük a tésztákat, megszórjuk sóval és oregánóval, és tetszőlegesen megpakoljuk a feltétekkel. Mehet rá szalámi, sonka, pepperoni, de amit semmiképp ne hagyjatok le a végén, az a mozzarella.
A megpakolt pizzákat visszatesszük a sütőbe 10 percre és miután ráolvadt a sajt, tépkedünk még rá pár levél bazsalikomot, a tetejét pedig meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Kamu olasz kajákból sosem elég! Próbáld ki ezeket a gyorsított klasszikusokat is, nem fognak csalódást okozni:
Ha tetszett a Burgonyás kamu pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!