Pizza

Burgonyáskamupizza

Burgonyás kamu pizza
burgonyas-kamu-pizza

Hozzávalók
500 g
burgonya
(tisztított súly)
20 g
vaj
1 db
tojás
0.5 csomag
instant élesztő
(7 g-os kiszerelés)
250 g
finomliszt + a nyújtáshoz
A feltétekhez
2 db
vizes mozzarella
(100 g/db)
1 konzerv
polpa paradicsomkonzerv
(400 g-os kiszerelés)
1 tk
morzsolt oregánó
szalámi
sonka
pepperoni
0.5 csokor
bazsalikom
1 ek
olívaolaj

Elkészítés
  1. Első lépésként a burgonyát felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük közepes lángon. Mikor megpuhult, leszűrjük és még forrón áttörjük, így hagyjuk kihűlni.

  2. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tojást és egy teáskanál sót. Mehet hozzá az élesztő és a liszt is, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és 15 percig hagyjuk pihenni. 

  3. Lisztezett felületen 4 részre osztjuk a pihentetett tésztát, kigombócoljuk őket és 0,5 cm vastagságú ovális formára nyújtjuk.

  4. Az egyik mozzarellát vékony csíkokra vágjuk és a kinyújtott tészták szélére pakoljuk, majd ráhajtogatjuk a tésztát.

  5. Az így kapott „csónakokat” sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 230 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. 

  6. A feltéthez a paradicsomszósszal megkenjük a tésztákat, megszórjuk sóval és oregánóval,  és tetszőlegesen megpakoljuk a feltétekkel. Mehet rá szalámi, sonka, pepperoni, de amit semmiképp ne hagyjatok le a végén, az a mozzarella.

  7. A megpakolt pizzákat visszatesszük a sütőbe 10 percre és miután ráolvadt a sajt, tépkedünk még rá pár levél bazsalikomot, a tetejét pedig meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. 

www.streetkitchen.hu

Az olaszok a pizza tetejére pakolják a hajszálvékonyra szeletelt krumplit, én azonban ezúttal a tésztájába rejtettem. Lehet, hogy a profi pizzaiolók hüledeznének, ha meghallanák, de az tuti, hogy az első kóstolás őket is meggyőzné róla, mennyire király is ez a kamu pizza!

A burgonyás kamu pizza simán van olyan ütős, hogy még az olaszok is megirigyelnék! Ez a merész, mégis otthonos fogás bebizonyítja, hogy a hagyományokat néha érdemes újraértelmezni. Nem kell rögtön Nápolyba zarándokolni egy jó pizzáért elég egy kis kreativitás, és máris kész a pizzának álcázott élmény, ami egyszerre komfortos, meglepő és piszkosul finom.

Hozzávalók

4 főre
500 g
burgonya
(tisztított súly)
20 g
vaj
1 db
tojás
0.5 csomag
instant élesztő
(7 g-os kiszerelés)
250 g
finomliszt + a nyújtáshoz
A feltétekhez
2 db
vizes mozzarella
(100 g/db)
1 konzerv
polpa paradicsomkonzerv
(400 g-os kiszerelés)
1 tk
morzsolt oregánó
szalámi
sonka
pepperoni
0.5 csokor
bazsalikom
1 ek
olívaolaj

Elkészítés

  1. Első lépésként a burgonyát felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük közepes lángon. Mikor megpuhult, leszűrjük és még forrón áttörjük, így hagyjuk kihűlni.

  2. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tojást és egy teáskanál sót. Mehet hozzá az élesztő és a liszt is, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és 15 percig hagyjuk pihenni. 

  3. Lisztezett felületen 4 részre osztjuk a pihentetett tésztát, kigombócoljuk őket és 0,5 cm vastagságú ovális formára nyújtjuk.

  4. Az egyik mozzarellát vékony csíkokra vágjuk és a kinyújtott tészták szélére pakoljuk, majd ráhajtogatjuk a tésztát.

  5. Az így kapott „csónakokat” sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 230 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. 

  6. A feltéthez a paradicsomszósszal megkenjük a tésztákat, megszórjuk sóval és oregánóval,  és tetszőlegesen megpakoljuk a feltétekkel. Mehet rá szalámi, sonka, pepperoni, de amit semmiképp ne hagyjatok le a végén, az a mozzarella.

  7. A megpakolt pizzákat visszatesszük a sütőbe 10 percre és miután ráolvadt a sajt, tépkedünk még rá pár levél bazsalikomot, a tetejét pedig meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. 

Ha tetszett a Burgonyás kamu pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept