A hús sózzuk, borsozzuk, és egy edényben, ami a sütőbe is betehető, egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon elkezdjük megpirítani a kis kockákra vágott szalonnát, majd mehet rá a nagy darabokra vágott répa, zeller, egészben a hagyma, és a megroppantott fokhagyma. Rádobjuk az zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk kicsit, majd felöntjük a borral.
Ha nagyjából elfőtt a bor, visszarakjuk a húst, ráöntjük az alaplevet, lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 2 és fél óra alatt megsütjük. Kb. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a száraz serpenyőben megpirított gombát, innentől fedő nélkül sütjük tovább. Ha letelt az idő, a mártásba belekeverjük a vajat is.
A krumplipüréhez a krumplit vagy sós vízben megfőzzük, vagy a mikróban megpuhítjuk, áttörtjük, belekeverjük a vajat, fűszerezzük. A húst a raguval, krumplipürével és friss salátával tálaljuk.
