Húsételek

Carbonadeflamande,abelgamarharagu

Carbonade flamande, a belga marharagu

Hozzávalók
150 g
bacon
600 g
marhanyak, kockázva
2 ek
olaj
4 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
25 g
paradicsompüré
50 g
liszt
330 ml
belga blonde ale
50 g
magos dijoni mustár
50 g
barna cukor
só, bors
4 ág
kakukkfű
3 db
babérlevél
2 db
sárgarépa
1 szál
póréhagyma
2 - 4 db
burgonya (mérettől függően)
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A bacont apróra kockázzuk, zsírjára sütjük egy nagyobb lábosban, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron nagy lángon körbepirítjuk a marhakockákat, majd ezeket is kiszedjük.

A belga marharagu tálalása

Ha nem maradt serpenyőben zsír, egy kis olajat öntünk rá, és a felkockázott vöröshagymát, valamint az átnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd elkeverjük a liszttel. Visszadobjuk a húst és a bacont, majd felöntjük a sörrel, jól elkeverjük, és kicsit beforraljuk.

Hozzáadjuk a mustárt és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, rádobunk néhány ág kakukkfüvet és a babérlevelet, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd egy órán keresztül fedő alatt főzzük. Ekkor jöhet bele a felkarikázott répa és póréhagyma, valamint a felkockázott burgonya, és most már fedő nélkül, további 60-90 percig főzzük, vagy amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Carbonade flamande

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha Belgiumban járunk, akár személyesen is megkóstolhatjuk a carbonade flamande-ot, de ha éppen nem volt szerencsénk a repjegyekkel, akkor nincs más hátra, otthon kell nekilátnunk a főzésnek. Még szerencse, hogy pont itt van egy recept hozzá!

Hozzávalók

4 főre
150 g
bacon
600 g
marhanyak, kockázva
2 ek
olaj
4 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
25 g
paradicsompüré
50 g
liszt
330 ml
belga blonde ale
50 g
magos dijoni mustár
50 g
barna cukor
só, bors
4 ág
kakukkfű
3 db
babérlevél
2 db
sárgarépa
1 szál
póréhagyma
2 - 4 db
burgonya (mérettől függően)
1 csokor
petrezselyem

A bacont apróra kockázzuk, zsírjára sütjük egy nagyobb lábosban, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron nagy lángon körbepirítjuk a marhakockákat, majd ezeket is kiszedjük.

A belga marharagu tálalása

Ha nem maradt serpenyőben zsír, egy kis olajat öntünk rá, és a felkockázott vöröshagymát, valamint az átnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd elkeverjük a liszttel. Visszadobjuk a húst és a bacont, majd felöntjük a sörrel, jól elkeverjük, és kicsit beforraljuk.

Hozzáadjuk a mustárt és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, rádobunk néhány ág kakukkfüvet és a babérlevelet, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd egy órán keresztül fedő alatt főzzük. Ekkor jöhet bele a felkarikázott répa és póréhagyma, valamint a felkockázott burgonya, és most már fedő nélkül, további 60-90 percig főzzük, vagy amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Carbonade flamande

Ha tetszett a Carbonade flamande, a belga marharagu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept