Tészták

Carbonararamen

Carbonara ramen
Carbonara ramen

Hozzávalók
150 g
füstölt kolozsvári szalonna
2 ek
olívaolaj
200 g
ramen tészta
(száraz)
80 g
parmezán
4 db
tojás
frissen őrölt bors

Elkészítés

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe tesszük az olajjal együtt. Közepes lángon ropogósra sütjük a szalonnát.
Közben a tésztát bő, sós vízben, a csomagoláson leírtak szerint kifőzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből elmentünk 1-2 merőkanállal.
A megpirult szalonnát kihalásszuk a serpenyőből, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és jöhet a serpenyőbe a tészta.
A parmezánt lereszeljük és összekeverjük 3 darab tojássárgájával és egy egész tojással. Alaposan megborsozzuk és a tésztára borítjuk, majd folyamatosan kevergetjük, és ha nem elég a serpenyőben maradt hő, akkor óvatosan, de tényleg NAGYON ÓVATOSAN!!! alákapcsolunk, és kevergetve addig főzzük, amíg krémes, sűrű mártást nem kapunk. Ha szükséges, a tésztafőző vízzel hígítjuk egy picit. Visszakeverjük bele a megpirult szalonnakockákat, és egy jó adag frissen őrölt borssal tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

A Magyaros ételek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Veled is többször előfordult már, hogy amikor Japánban turistáskodsz, megkívánsz egy jó carbonarát, de sehol nem találsz spagettit? Hát velem se :D Ettől függetlenül, ha szeretsz kísérletezni a konyhában, próbáld ki ezt a receptet. A carbonara szakértőknek pedig üzenem, ne ítélkezzenek, amíg nem próbálták!

Ha két ikonikus konyha – az olasz és a japán – találkozik, abból csak valami izgalmas születhet! A carbonara ramen nem klasszikus, de annál menőbb hibrid: a selymes tojásos-parmezános szósz és a füstös szalonna íze tökéletesen passzol a ruganyos ramen tésztához. Gyors, vagány és garantáltan új kedvenc lesz azoknak, akik nem félnek kísérletezni a konyhában.

Hozzávalók

2 főre
150 g
füstölt kolozsvári szalonna
2 ek
olívaolaj
200 g
ramen tészta
(száraz)
80 g
parmezán
4 db
tojás
frissen őrölt bors

Elkészítés

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe tesszük az olajjal együtt. Közepes lángon ropogósra sütjük a szalonnát.
Közben a tésztát bő, sós vízben, a csomagoláson leírtak szerint kifőzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből elmentünk 1-2 merőkanállal.
A megpirult szalonnát kihalásszuk a serpenyőből, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és jöhet a serpenyőbe a tészta.
A parmezánt lereszeljük és összekeverjük 3 darab tojássárgájával és egy egész tojással. Alaposan megborsozzuk és a tésztára borítjuk, majd folyamatosan kevergetjük, és ha nem elég a serpenyőben maradt hő, akkor óvatosan, de tényleg NAGYON ÓVATOSAN!!! alákapcsolunk, és kevergetve addig főzzük, amíg krémes, sűrű mártást nem kapunk. Ha szükséges, a tésztafőző vízzel hígítjuk egy picit. Visszakeverjük bele a megpirult szalonnakockákat, és egy jó adag frissen őrölt borssal tálaljuk. 

Carbonara ramen
Carbonara ramen (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: ha kell, sózhatjuk is picit a tojásos keveréket, de általában a tészta főzéséhez használt só és a szalonnában, illetve a parmezánban lévő bőségesen elég ízt ad az ételnek. 

Ez a fusion fogás tökéletes, ha valami újat próbálnál ki, de nem akarsz órákig főzőcskézni. A carbonara ramen nem akar autentikus lenni – egyszerűen csak finom, krémes és meglepően jól működik. Tökéletes vacsi egy hosszú nap végén vagy ha meglepnéd magad valami szokatlanul jót falatnyi munkával.

Hasonlóan ínycsiklandó krémes tészták, mint a carbonara ramen:

Citromos-krémtúrós tészta kapribogyóval

Csirke tikka masala spagetti

Kapros-ricottás ravioli újragondolt csirkepaprikás-mártásban

Ha tetszett a carbonara ramen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept