A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe tesszük az olajjal együtt. Közepes lángon ropogósra sütjük a szalonnát.
Közben a tésztát bő, sós vízben, a csomagoláson leírtak szerint kifőzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből elmentünk 1-2 merőkanállal.
A megpirult szalonnát kihalásszuk a serpenyőből, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és jöhet a serpenyőbe a tészta.
A parmezánt lereszeljük és összekeverjük 3 darab tojássárgájával és egy egész tojással. Alaposan megborsozzuk és a tésztára borítjuk, majd folyamatosan kevergetjük, és ha nem elég a serpenyőben maradt hő, akkor óvatosan, de tényleg NAGYON ÓVATOSAN!!! alákapcsolunk, és kevergetve addig főzzük, amíg krémes, sűrű mártást nem kapunk. Ha szükséges, a tésztafőző vízzel hígítjuk egy picit. Visszakeverjük bele a megpirult szalonnakockákat, és egy jó adag frissen őrölt borssal tálaljuk.
Carbonararamen


Veled is többször előfordult már, hogy amikor Japánban turistáskodsz, megkívánsz egy jó carbonarát, de sehol nem találsz spagettit? Hát velem se :D Ettől függetlenül, ha szeretsz kísérletezni a konyhában, próbáld ki ezt a receptet. A carbonara szakértőknek pedig üzenem, ne ítélkezzenek, amíg nem próbálták!
Ha két ikonikus konyha – az olasz és a japán – találkozik, abból csak valami izgalmas születhet! A carbonara ramen nem klasszikus, de annál menőbb hibrid: a selymes tojásos-parmezános szósz és a füstös szalonna íze tökéletesen passzol a ruganyos ramen tésztához. Gyors, vagány és garantáltan új kedvenc lesz azoknak, akik nem félnek kísérletezni a konyhában.
Hozzávalók
Elkészítés
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe tesszük az olajjal együtt. Közepes lángon ropogósra sütjük a szalonnát.
Közben a tésztát bő, sós vízben, a csomagoláson leírtak szerint kifőzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből elmentünk 1-2 merőkanállal.
A megpirult szalonnát kihalásszuk a serpenyőből, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és jöhet a serpenyőbe a tészta.
A parmezánt lereszeljük és összekeverjük 3 darab tojássárgájával és egy egész tojással. Alaposan megborsozzuk és a tésztára borítjuk, majd folyamatosan kevergetjük, és ha nem elég a serpenyőben maradt hő, akkor óvatosan, de tényleg NAGYON ÓVATOSAN!!! alákapcsolunk, és kevergetve addig főzzük, amíg krémes, sűrű mártást nem kapunk. Ha szükséges, a tésztafőző vízzel hígítjuk egy picit. Visszakeverjük bele a megpirult szalonnakockákat, és egy jó adag frissen őrölt borssal tálaljuk.

Tipp: ha kell, sózhatjuk is picit a tojásos keveréket, de általában a tészta főzéséhez használt só és a szalonnában, illetve a parmezánban lévő bőségesen elég ízt ad az ételnek.
Ez a fusion fogás tökéletes, ha valami újat próbálnál ki, de nem akarsz órákig főzőcskézni. A carbonara ramen nem akar autentikus lenni – egyszerűen csak finom, krémes és meglepően jól működik. Tökéletes vacsi egy hosszú nap végén vagy ha meglepnéd magad valami szokatlanul jót falatnyi munkával.
Hasonlóan ínycsiklandó krémes tészták, mint a carbonara ramen:
Citromos-krémtúrós tészta kapribogyóval
Kapros-ricottás ravioli újragondolt csirkepaprikás-mártásban
Ha tetszett a carbonara ramen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák





