Húsételek

CsirkeÉSspagetti?EzaChickenFrancaise

Csirke ÉS spagetti? Ez a Chicken Francaise

Hozzávalók
600 g
csirkemellfilé
500 g
spagetti
A panírozáshoz
2 - 3 db
tojás
300 g
liszt
1 ek
pirospaprika
só, bors
A sütéshez
100 g
vaj
200 ml
olaj
A mártáshoz
1 db
citrom
1 - 2 gerezd
fokhagyma
1 mk
cayenne bors
100 ml
fehérbor
100 ml
víz
100 g
vaj
só, bors
A tálaláshoz
friss petrezselyem

Elkészítés
A csirkét felszeleteljük, és két sütőpapír között vékonyra lapítjuk. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát, a sót és borsot, félreteszünk belőle 2 evőkanálnyit a mártáshoz, majd egy másik tányérban felverjük a tojásokat.A csirkeszeleteket először tojásba majd a fűszeres lisztbe mártjuk, utána pedig mindkét oldalát ropogósra sütjük a vaj és az olaj keverékében.
Ha kész, egy másik serpenyőben olvasztunk 50 g vajat, erre rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a cayenne borsot, 1 evőkanál félretett fűszeres lisztet, belefacsarjuk a citrom levét, elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral, és a vízzel. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, kicsit beforraljuk, majd átszűrjük, és apróra vágott vajkockákat adunk hozzá a selymesebb hatás elérése érdekében.A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd tálalunk: egy adag jön a spagettiből a tányérra, erre kerül a hús, végül pedig meglocsoljuk az öntettel és apróra vágott petrezselymet szórunk rá!

www.streetkitchen.hu

Mindig érdemes kipróbálni más nemzetek ételeit és kicsit feldobni vele a hétköznapokat vagy elkápráztatni a hétvégi menüvel a családot. Ez a recept egyenesen Franciaországból repült ide egy csirke társaságában. Vagy mégsem onnan?! :D

Hozzávalók

4 főre
600 g
csirkemellfilé
500 g
spagetti
A panírozáshoz
2 - 3 db
tojás
300 g
liszt
1 ek
pirospaprika
só, bors
A sütéshez
100 g
vaj
200 ml
olaj
A mártáshoz
1 db
citrom
1 - 2 gerezd
fokhagyma
1 mk
cayenne bors
100 ml
fehérbor
100 ml
víz
100 g
vaj
só, bors
A tálaláshoz
friss petrezselyem
A csirkét felszeleteljük, és két sütőpapír között vékonyra lapítjuk. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát, a sót és borsot, félreteszünk belőle 2 evőkanálnyit a mártáshoz, majd egy másik tányérban felverjük a tojásokat.A csirkeszeleteket először tojásba majd a fűszeres lisztbe mártjuk, utána pedig mindkét oldalát ropogósra sütjük a vaj és az olaj keverékében.
Ha kész, egy másik serpenyőben olvasztunk 50 g vajat, erre rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a cayenne borsot, 1 evőkanál félretett fűszeres lisztet, belefacsarjuk a citrom levét, elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral, és a vízzel. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, kicsit beforraljuk, majd átszűrjük, és apróra vágott vajkockákat adunk hozzá a selymesebb hatás elérése érdekében.A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd tálalunk: egy adag jön a spagettiből a tányérra, erre kerül a hús, végül pedig meglocsoljuk az öntettel és apróra vágott petrezselymet szórunk rá!

Ha tetszett a csirke és spagetti? ez a chicken francaise receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése