Húsételek

Chilismarharagubelugalencséssalátával

Chilis marharagu beluga lencsés salátával

Hozzávalók
50 g
vaj
A raguhoz
4 - 5 ek
olívaolaj
1.5 kg
marhaoldalas feldarabolva
1 kg
marhacomb kis kockákra vágva
só, bors
2 fej
hagyma apróra vágva
(nagyobb)
2 db
piros chili
(nagyobb)
15 gerezd
fokhagyma apróra vágva
1 ek
sűrített paradicsom
2 ág
friss rozmaring
5 - 6 ág
friss kakukkfű
700 ml
passata
600 ml
alaplé
1 ek
balzsamecet
2 tk
méz
60 g
reszelt parmezán
A salátához
2 ek
olívaolaj
2 fej
lila hagyma
só, bors
1 tk
balzsamecet
2 csokor
friss petrezselyem
5 - 6 szem
szárított paradicsom
350 g
főtt, lecsepegtetett beluga lencse

Elkészítés

Egy nagyobb lábasban magas hőmérsékleten egy kevés olívaolajon előpirítjuk a sózott borsozott marhahúsokat, majd kiszedjük a tányérba. A visszamaradt szaftra 2 evőkanál olajat öntünk és üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Rárakjuk a kimagozott, felaprított chilit és a fokhagymát, és kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk ezt is, közben felaprítjuk a zöld fűszereket, amiket szintén rádobunk. Visszarakjuk a húst, ráöntjük a passatát és az alaplé egy részét, felforraljuk, és fedő alatt 1 órát rotyogtatjuk úgy, hogy közben időnként pótoljuk az alaplevet. Ezután belerakjuk a balzsamecetet és a mézet, és így rotyogtatjuk tovább 1 órát. Ezután levesszük a fedőt és addig rotyogtatjuk, amíg a csontról le nem omlik a hús. A végén belereszeljük a parmezánt.

Közben megcsináljuk a lencsesalit: 2 evőkanál olajon egy serpenyőben puhára pároljuk a vékonyra szeletelt lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk és ha kicsit lepirult, rárakjuk a vajat és a balzsamecetet. Amikor az egész picit megkaramellizálódott, rárakjuk a felaprított petrezselymet, a szárított parit és összeforgatjuk a lencsével. Kóstoljuk meg, hogy igényel-e sót, borsot, pici ecetet még, és tegyünk bele pár evőkanállal a ragu szaftjából. A ragut a salival tálaljuk.

Chilis marharagu beluga lencsés salátával

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A legeslegjobb dolog ami egy marhahússal történhet, tényleg!!! Brutál szaftos, enyhén fűszeres marharagu, egy kicsit könnyebb beluga lencsés salival. Karácsonykor tényleg csináljátok meg, köszi!!! :)

Hozzávalók

6 - 8 főre
50 g
vaj
A raguhoz
4 - 5 ek
olívaolaj
1.5 kg
marhaoldalas feldarabolva
1 kg
marhacomb kis kockákra vágva
só, bors
2 fej
hagyma apróra vágva
(nagyobb)
2 db
piros chili
(nagyobb)
15 gerezd
fokhagyma apróra vágva
1 ek
sűrített paradicsom
2 ág
friss rozmaring
5 - 6 ág
friss kakukkfű
700 ml
passata
600 ml
alaplé
1 ek
balzsamecet
2 tk
méz
60 g
reszelt parmezán
A salátához
2 ek
olívaolaj
2 fej
lila hagyma
só, bors
1 tk
balzsamecet
2 csokor
friss petrezselyem
5 - 6 szem
szárított paradicsom
350 g
főtt, lecsepegtetett beluga lencse

Egy nagyobb lábasban magas hőmérsékleten egy kevés olívaolajon előpirítjuk a sózott borsozott marhahúsokat, majd kiszedjük a tányérba. A visszamaradt szaftra 2 evőkanál olajat öntünk és üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Rárakjuk a kimagozott, felaprított chilit és a fokhagymát, és kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk ezt is, közben felaprítjuk a zöld fűszereket, amiket szintén rádobunk. Visszarakjuk a húst, ráöntjük a passatát és az alaplé egy részét, felforraljuk, és fedő alatt 1 órát rotyogtatjuk úgy, hogy közben időnként pótoljuk az alaplevet. Ezután belerakjuk a balzsamecetet és a mézet, és így rotyogtatjuk tovább 1 órát. Ezután levesszük a fedőt és addig rotyogtatjuk, amíg a csontról le nem omlik a hús. A végén belereszeljük a parmezánt.

Közben megcsináljuk a lencsesalit: 2 evőkanál olajon egy serpenyőben puhára pároljuk a vékonyra szeletelt lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk és ha kicsit lepirult, rárakjuk a vajat és a balzsamecetet. Amikor az egész picit megkaramellizálódott, rárakjuk a felaprított petrezselymet, a szárított parit és összeforgatjuk a lencsével. Kóstoljuk meg, hogy igényel-e sót, borsot, pici ecetet még, és tegyünk bele pár evőkanállal a ragu szaftjából. A ragut a salival tálaljuk.

Chilis marharagu beluga lencsés salátával

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett a Chilis marharagu beluga lencsés salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept