A chilis marharagu elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt megpirítjuk egy forró serpenyőben, a kókuszolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és újbóli 4-5 perc pirítás után fűszerezzük a római köménnyel, chilipehellyel, fahéjjal, oregánóval, pirospaprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a passatával és 100 ml vízzel.
Addig rotyogtatjuk, amíg nagyon sűrű, szinte már mártás nélküli állapotot érünk el (25-30 perc), majd ha kész, megszórjuk az aprított korianderrel. Egy tapadásmentes serpenyőbe teszünk egy tortillát. Elosztjuk rajta a ragu felét, majd jöhet a reszelt sajt fele, az egészet lefedjük még egy tortillalappal. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10 percre. A megmaradt hozzávalókkal ugyanígy járunk el, majd frissen tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Még több chilis recept, ha a marharagu nem a kedvencetek:
Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával
Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel