Vegetáriánus ételek

Citromos,pisztáciásgombapesztó

Citromos, pisztáciás gombapesztó

Hozzávalók
50 g
sótlan, hántolatlan pisztácia
500 g
barna csiperke
250 g
fehér csiperke
250 g
laskagomba
5 g
szárított vargánya
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
100 ml
olívaolaj
30 g
parmezán sajt
1 db
citrom reszelt héja és a felének a leve
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom

Elkészítés
A gombákat felszeleteljük vagy kis kockákra vágjuk és egy nagy, forró, száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni. Ugyanebben a serpenyőben a pisztáciát is lepirítjuk.
Ha kihűltek, belerakjuk egy aprítógépbe az összes többi hozzávalóval együtt, és alaposan lezúzzuk. Ha szeretnénk, még több olívaolajat is rakhatunk bele, hogy még krémesebb legyen. Ha kész, üvegekbe töltjük, a tetejét meglocsoljuk egy kevés olajjal, így hűtőben hetekig eláll. Pirítósra, mártogatósnak és tésztára is nagyon jó.

www.streetkitchen.hu

Elég multifunkciós lett ez a gombapesztó. :D Nemcsak a vegáknak ajánlom, hanem a masszív húsevőknek is, mert egyáltalán nem hiányzik belőle a hús vagy bacon. :D Próbáljátok ki pirítósra is vagy akár hummusz helyett mártogatósnak, nem csak tésztára! :)

Hozzávalók

4 kisebb üveghez
50 g
sótlan, hántolatlan pisztácia
500 g
barna csiperke
250 g
fehér csiperke
250 g
laskagomba
5 g
szárított vargánya
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
100 ml
olívaolaj
30 g
parmezán sajt
1 db
citrom reszelt héja és a felének a leve
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
A gombákat felszeleteljük vagy kis kockákra vágjuk és egy nagy, forró, száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni. Ugyanebben a serpenyőben a pisztáciát is lepirítjuk.
Ha kihűltek, belerakjuk egy aprítógépbe az összes többi hozzávalóval együtt, és alaposan lezúzzuk. Ha szeretnénk, még több olívaolajat is rakhatunk bele, hogy még krémesebb legyen. Ha kész, üvegekbe töltjük, a tetejét meglocsoljuk egy kevés olajjal, így hűtőben hetekig eláll. Pirítósra, mártogatósnak és tésztára is nagyon jó.

Ha tetszett a Citromos, pisztáciás gombapesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept