Megúszós sütik

Citromospöfeteg

Citromos pöfeteg
Citromos pöfeteg (Fotó: Street Kitchen)

Hozzávalók
1 db
tojás
110 g
porcukor
100 g
puha vaj
250 g
finomliszt
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
2 db
citrom
1.5 mk
kurkuma
(vagy sárga ételfesték)
A forgatáshoz
40 g
porcukor

Elkészítés
  1. A citromos pöfeteg elkészítése pofonegyszerű! Első lépésként a tojásokat, a porcukrot, a vajat, a lisztet, a sütőport, a citromoknak a reszelt héját és 1 db citromnak a kifacsart levét, valamint a kurkumát (vagy ételfestéket) alaposan összekeverjük egy robotgéppel, vagy kézzel gyorsan összegyúrjuk.

  2. A tésztát folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd nagyobb diónyi golyókat formázunk belőle. 

  3. Egy tálba szórjuk a porcukrot és alaposan beleforgatjuk a golyókat, hogy mindenhol bevonja őket a cukor.

  4. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket egymástól 1,5-2 ujjnyi távolságra, majd 180 fokra melegített sütőben 13-14 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

www.streetkitchen.hu

Belül puha, kívül roppan – ide vele, de nyomban! A csokis pöfeteg igazi klasszikus, de ha csavarnátok egyet rajta, próbáljátok ki citromos verzióban is!

Nem véletlenül tartja a mondás: ha az élet citromot ad, süss belőle sütit! Egy savanykás desszert mindig jó választás! Még azok sem tudnak neki ellenállni, akik nem sorolják magukat az édesszájúak táborába.

Hozzávalók

20 darabhoz
1 db
tojás
110 g
porcukor
100 g
puha vaj
250 g
finomliszt
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
2 db
citrom
1.5 mk
kurkuma
(vagy sárga ételfesték)
A forgatáshoz
40 g
porcukor

Elkészítés

  1. A citromos pöfeteg elkészítése pofonegyszerű! Első lépésként a tojásokat, a porcukrot, a vajat, a lisztet, a sütőport, a citromoknak a reszelt héját és 1 db citromnak a kifacsart levét, valamint a kurkumát (vagy ételfestéket) alaposan összekeverjük egy robotgéppel, vagy kézzel gyorsan összegyúrjuk.

  2. A tésztát folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd nagyobb diónyi golyókat formázunk belőle. 

  3. Egy tálba szórjuk a porcukrot és alaposan beleforgatjuk a golyókat, hogy mindenhol bevonja őket a cukor.

  4. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket egymástól 1,5-2 ujjnyi távolságra, majd 180 fokra melegített sütőben 13-14 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

Ha tetszett a citromos pöfeteg receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése